INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

választás

2020.03.28. 09:54

Vasárnap újabb érveket kaphatunk az óraátállítási vitában

Csak jövőre derülhet ki, hogy a téli vagy a nyári időszámítás mellett tesszük-e le a voksunk - idén nem ezzel foglalkoznak majd az európai kormányok. Jövőre azonban eldől, hogy a kontinens országai között mekkora lesz az időzónákon belüli mesterséges időeltérés.
2020.03.15. 08:53

Franciaországban helyhatósági választásokat tartanak

Franciaországban vasárnap Emmanuel Macron elnök döntése alapján megtartják a helyhatósági választások első fordulóját, annak ellenére, hogy az ország a koronavírus-járvány egyik fő európai gócpontja.
2020.03.04. 09:45

Akár még magyar is lehet a szlovák belügyminiszter

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök szerdán kormányalakítási megbízást ad a szombati parlamenti választásokon győztes Igor Matovičnak, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, vagyis az OĽaNO mozgalom vezetőjének. Matovič 8:3:2:2 arányban osztaná el a partnereivel a tárcákat.
2020.03.02. 19:58

Szakértő: a magyaroknak elég volt a szlovákiai magyar sárdobálásból

A szlovákiai magyar pártok ellenségeskedése, illetve az, hogy a szlovák pártok is feltesznek listájukra magyar jelölteket vezethetett oda, hogy nem lesz magyar párt az új pozsonyi törvényhozásban - mondta az InfoRádióban a szombati választások eredményére reagálva Kollai István, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára.
2020.03.01. 08:25

Meglepetések a szlovákiai választáson

Taroltak az ellenzéki pártok és a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) nyerte a nyolcadik szlovákiai parlamenti választást, megelőzve a távozó kormány legerősebb pártját a Robert Fico vezette, Irány - Szociáldemokráciát (Smer-SD), magyar képviselet pedig nem jutott be a törvényhozásba - derült ki a voksolás nem hivatalos végeredményeiből, a választási jegyzőkönyvek 94,5 százalékos feldolgozottsága mellett.
2020.02.26. 19:19

Éjféltől kampánycsend lép életbe Szlovákiában

Szerda éjfélkor véget ér Szlovákiában a parlamenti választás előtti kampány. Csütörtökön reggel hét órától a sajtó sem adhat tájékoztatást a választáson induló politikai pártokról. A moratórium a február 29-i parlamenti választás végéig tart. A pártok a kampányban a szakpolitikai megoldásaik kommunikálása helyett a választók érzelmeire próbáltak hatni leginkább.
2020.02.23. 20:19

A szociáldemokraták győzelmét jelzik a hamburgi választás részeredményei

A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) győzelmét jelzik a németországi Hamburgban vasárnap tartott helyi törvényhozási választás késő esti részeredményei, amelyekből az is kiderül, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali ellenzéki párt várhatóan mégis átlépi az 5 százalékos küszöböt, és így megtartja képviseletét a tartományi parlamentben (Bürgerschaft), a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) viszont kiesik.
2020.02.19. 20:24

Így áll a szlovákiai magyar-magyar versenyfutás

Az egyik közvéleménykutató-ügynökség azt is vizsgálta, a magyar választók körében melyik párt kaphat több szavazatot a jövő szombati parlamenti választáson, a Híd vagy a Magyar Közösségi Összefogás.
2020.02.15. 12:20

Csökken a Smer támogatottsága, vonal alatt a magyar pártok

A Smer nyerné a szlovák parlamenti választást, ha azt február elején tartották volna, de a legfrissebb számadatok szerint a Robert Fico exkormányfő vezette párt hétről hétre veszít erejéből. A szlovákiai magyar szavazatokért versengő Híd és a Magyar Közösségi Összefogás pártja a Focus közvéleménykutató-ügynökség szerint nem éri el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018