INFORÁDIÓ 
2019. július 23. kedd
Lenke

meteorológia

2019.07.23. 04:45

Csak súrol minket az újabb hidegfront

Kedd estig a Kárpát-medence fölé a nyugati anticiklon peremén változó nedvességtartalmú, az északkeleti tájakra néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik, ott kissé gyengül a nappali felmelegedés - közölte a meteorológiai szolgálat.
2019.07.16. 04:45

A hidegfront sem tud belerondítani az időjárásba

Kedd estig Magyarország időjárásában annak ellenére nem várható érdemi változás, hogy észak felől gyenge hidegfront érkezik, bár ez várhatóan az Északi-Kárpátokon jórészt fel is oszlik - közölte a meteorológiai szolgálat.
2019.07.14. 08:00

Egy siófoknyi ember odaveszhetett volna a Balatonon

25 év alatt csaknem 20 ezer ember életét mentette meg a balatoni vízirendészet, ami Horváth László kapitányságvezető szerint a korszerű viharjelzőnek is köszönhető. A viharjelzés egyébként ma már 85 éves, és igen összetett meteorológiai infrastruktúrára van szükség a működtetéséhez - minderről pedig Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője beszélt az InfoRádióban.
2019.07.06. 06:30

Dupla veszély az időjárásban, kiadták a figyelmeztetést

A Kárpát-medence időjárásában szombat estig érdemi változás nem valószínű, marad a napos, nyári idő. Az extrém UV-B-sugárzás és néhány megyére a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2019.06.28. 10:42

Rendszerváltás a hazai villámészlelésben

Tizenegy új érzékelőt állított fel az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami sokkal mélyebb és szerteágazóbb ismereteket ad majd a veszélyes villámokról. Az OMSZ villámkáros esetekben rendszeresen ad ki villámigazolást is, a szakmai szempontok mellett emiatt is fontos a megbízhatóbb rendszer.
2019.06.19. 13:01

Durvul az időjárás - itt a másodfokú riasztás

Több megyét érintően másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018