INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

kormányalakítás

2020.03.21. 08:45

Lemondott a szlovák kormány

Zuzana Caputová államfő elfogadta Peter Pellegrini kormányának döntését, és beszédében méltatta a távozó kabinetet, különösen a koronavírus okozta válsághelyzet kezelése és a járvány visszaszorítása érdekében tett kemény intézkedései miatt.
2020.03.20. 13:52

Válságstábbal indít a felálló új kormány Szlovákiában

Sosem volt még kormányváltás Szlovákiában olyan drámai körülmények között, mint most. Igor Matovič, Szlovákia leendő miniszterelnöke bemutatta a kinevezésre váró kabinet tagjainak névsorát. Megerősítette, hogy a jelöltek kiválasztásában szerepet játszott a koronavírus-járvány kezelése is. A Peter Pellegrini vezette kormányt szombaton váltó új kabinet elsőrendű feladata lesz egy állandó válságstáb felállítása.
2020.03.04. 09:45

Akár még magyar is lehet a szlovák belügyminiszter

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök szerdán kormányalakítási megbízást ad a szombati parlamenti választásokon győztes Igor Matovičnak, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, vagyis az OĽaNO mozgalom vezetőjének. Matovič 8:3:2:2 arányban osztaná el a partnereivel a tárcákat.
2020.03.02. 15:19

Matovič alkotmányos többséget akar az új szlovák kormányban

Megkezdődtek a kormányalakítási tárgyalások Szlovákiában. Igor Matovič, az választásokon győztes OĽaNO mozgalom vezetője a parlamentbe jutott másik két párt, az SaS és a Za ľudí elnökével találkozott. A Smer képviselőinek megüzente, hogy nem hívja meg őket a kormányalakítással kapcsolatos tárgyalásokra. 
2020.02.26. 20:54

Az ügyvivő pénzügyminiszter alakíthat kormányt Romániában

Klaus Iohannis román államfő Florin Citu bukaresti szenátornak, a tavaly november óta kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik alelnökének, ügyvivő pénzügyminiszternek adott kormányalakítási megbízást szerdán.
2020.02.09. 20:24

A kormányba akar kerülni a Sinn Féin

A Sinn Féin párt kész belépni az új kormányba és nem lenne demokratikus, ha kizárnák a kormányalakítási tárgyalásokból - jelentette ki vasárnap Mary Lou McDonald, a nacionalista tömörülés vezetője.
2020.02.09. 09:08

A Sinn Féin előretört az ír választásokon

A baloldali nacionalista párt előretörését hozták szombaton az írországi előrehozott választások, és bár a szavazatarány tekintetében fej-fej mellett végzett a Leo Varadkar miniszterelnök vezette jobbközép Fine Gaellel, jóval kevesebb jelöltje miatt nem lesz esélye kormányt alakítani.
2020.02.03. 22:16

Hónapok után új kormánya van Koszovónak

Bizalmat szavazott a koszovói parlament az Albin Kurti vezette új kormánynak hétfőn, így négy hónappal az előrehozott választások után újra van kormánya a kis, balkáni államnak.
2020.01.02. 06:03

Nagy izgalmakat hoz a január Ausztriában

A két ünnep között megegyezett egymással az Osztrák Néppárt és a Zöldek, így heteken belül megalakulhat az új bécsi kormány. Nyugati szomszédunknál szeptember végén volt a parlamenti választás.
2019.12.15. 16:20

Sebastian Kurz szerint januárban megalakul az új osztrák kormány

Az Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz januárban szeretné gyorsan lezárni a koalíciós tárgyalásokat a Zöldekkel, és még ugyanabban a hónapban kormányt alakítani - számolt be róla több osztrák lap vasárnap. "Januárban lesz kormány" - mondta a korábbi kancellár a Kuriernak.
2019.11.08. 22:20

Mateusz Morawiecki ismertette az új lengyel kormány összetételét

Az októberi parlamenti választások nyomán alakuló kormányának javasolt összetételét ismertette péntek esti sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő Lengyelországban. A korábbi politikáját folytató kabinetnek négy új tagja lesz, és átszerveznek egyes tárcákat.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018