INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

klímakonferencia

2018.11.24. 13:00

Látványos eredményt hozott egy új méhmentő módszer

Újfajta mezőgazdasági stratégiát javasol a méhek és egyéb beporzók populációi hanyatlásának megállítására egy kutatócsoport, amely elképzeléseit a gyakorlatban is sikerre vitte Üzbegisztánban és Marokkóban.
2017.11.12. 07:37

Indiánok érkeztek Németországba - fotók

Az idei ENSZ-klímakonferenciát a Fidzsi-szigeteki Köztársaság elnököli, a szigeteken azonban gyakorlati okokból, és a hatalmas költségek miatt, nem tarthatták meg a rendezvényt. Ezért lett a helyszín a németországi Bonn, ahol az ENSZ klímaváltozási ügynöksége székel.
2017.11.06. 14:42

Vajon hogy viselkedik Trump a klímakonferencián?

Nemzetközi környezetvédelmi értekezlet kezdődik Bonnban. Az ENSZ védnöksége mellett rendezett konferencián ezúttal a csendes-óceáni szigetország, Fidzsi, elnököl és a világszervezet tagállamait, valamint kormányoktól független szervezeteit, közel 25 ezer küldött képviseli. A tíznapos tanácskozáson ajánlásokat fogalmaznak a globális felmelegedés féken tartására. Az ajánlásokat a jövő év végére, a lengyelországi Katowicében tervezett következő klímakonferencián kötelező érvényűvé akarják tenni.
2016.05.10. 06:57

A kvótareferendum kiírásáról dönt a parlament

Az Országgyűlés ma határozati javaslatban rendelheti el az unió betelepítési kvótája elleni népszavazás lebonyolítását, ezt követően Áder János köztársasági elnök ismerteti a tavaly évvégi párizsi klímacsúcs eredményeit, majd az alaptörvény hatodik, a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos módosításáról kezdődik vita.
2016.04.20. 14:55

Pénteken hatályba léphet a párizsi klímaegyezmény

Pénteken már hatályba is léphet a tavaly decemberben elfogadott párizsi klímaegyezmény, ha a New York-ban tartandó ünnepélyes ceremónián legalább 55 olyan ország aláírja a dokumentumot, amelyek a globális kibocsátás minimum 55 százalékáért felelnek - mondta Lukács Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klímapolitikai főosztályvezetője szerdán a "Teendők a COP21 után: jogi és humanitárius kihívások" elnevezésű konferencián, Budapesten.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018