INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

jeremy hunt

2019.07.23. 13:08

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

Boris Johnsont, a korábbi külügymisztert és londoni főpolgármestert választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé, ezáltal új kormányfővé.
2019.07.17. 09:17

Két éve nem látott mélyben a font a brexit miatt

Két éve nem látott szintre esett vissza az angol font árfolyama. Piaci szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy egyre inkább fenyeget a kemény brexit lehetősége. A brit valuta közel 1 százalékot veszített értékéből kedden - a befektetők félnek a gazdasági megrázkódtatást okozó, alku nélküli brit EU-kilépéstől.
2019.07.16. 15:04

Meglepő összeborulás az utolsó brit vitán

Háború helyett ölelkezés – így nézett ki a brit miniszterelnökjelöltek utolsó nyilvános vitája. A közönséget meglepve Boris Johnson és Jeremy Hunt például egymásra licitálva bírálta Donald Trump elnököt és egyikük sem akar a brexit után ír határgaranciát.
2019.07.13. 11:26

Furcsa bejelentés: karácsonyig várhatnak a brexittel

Jeremy Hunt brit külügyminiszter jelentette be az új dátumot, hivatali elődje, Boris Johnson viszont ragaszkodik a korábbi forgatókönyvhöz, az októberi kilépéshez. A két politikus Theresa May székéért versengve beszél két különböző dátumról.
2019.07.10. 08:07

Célegyenesben a hajsza, nem kímélték egymást a brit jelöltek

Mindkét brit miniszterelnök-jelölt azt állította: ő a megfelelő ember arra, hogy kivezesse Nagy-Britanniát az EU-ból. Ezt azonban másként valósítanák meg. Élő tévés vitájukban egyikük rendre utasította Donald Trump amerikai elnököt, amiért az lehülyézte a brit nagykövetet.
2019.07.03. 08:11

Háborús vésztartalékot halmozott fel a brit kormány

Óvatosan bánjanak az ígéretekkel - erre figyelmeztette a brexit előtt néhány hónappal a brit pénzügyminiszter a konzervatívok pártvezetői tisztségéért és egyben a miniszterelnöki posztért versengő két jelöltet. Boris Johnson és Jeremy Hunt ugyanis úgy ígérget, mintha szabályos parlamenti választásokon venne részt.
2019.06.27. 09:44

Magyarics Tamás: kérdés, belefér-e a konzervatívoknak a bohém Johnson

Erősen megkérdőjelezi az új brit miniszterelnök legitimitását, hogy legfeljebb 160 ezer konzervatív szavazó dönt a személyéről - mondta Magyarics Tamács, az ELTE tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte nem lesz háború Irán és az Egyesült Államok között, legalábbis a szó klasszikus értelmében nem.
2019.06.22. 18:12

Szakértő: ne zárjuk ki a meglepetést a May-utódlás ügyében!

Könnyen elképzelhető, hogy Nagy-Britannia új miniszterelnökjelöltje végül Theresa May háromszor is elutasított, mégis egyetlen észszerű brexitmegállapodásával vezeti ki a szigetországot az unióból - mondta az InfoRádiónak a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, Szabó Barnabás.
2019.06.21. 12:18

Az uniós vezetők kezdik elveszíteni a türelmüket a brexit miatt

Miközben Nagy-Britanniában végéhez közeledik a brexitet fékező konzervatív vezetőválasztás, az EU kezdi elveszíteni a türelmét. Az ír miniszterelnök szerint a többi 27 tagállam nem akar további csúszást. Közben az Angol Központi Bank már beárazta a kemény brexitet, 0 százalékos növekedéssel számol.
2019.06.20. 19:53

Kettejük közül kerül ki Theresa May utódja

Boris Johnson volt külügyminiszter és Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszter párharcává szűkült a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási folyamata.
2018.10.02. 11:24

Nagyot égett szovjet hasonlatával a brit külügyminiszter

Kínos helyzetbe került az Európai Uniót a Szovjetunióhoz hasonlító Jeremy Hunt, akit néhány kelet-európai tagállam emlékeztetett arra, hogy nekik a szovjet uralom politikai elnyomást és szegénységet jelentett, az EU pedig szabadságot és felvirágzást.
2018.08.21. 15:07

Brit felhívás: még keményebb szankciókat Moszkva ellen

Az Európai Unió is vezessen be további kemény szankciókat Oroszországgal szemben, Moszka rosszindulatú magatartása miatt, ahogy az Egyesült Államok is teszi – ezt sürgette az új brit külügyminiszter. London uniós partnereinek egy része azonban valószínűleg ezt nem engedi majd.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018