eur:
396.47
usd:
369.15
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael

Címke: jakab ferenc (80 cikk)

Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: valamennyi védettségünk maradt, de kopott
2023. szeptember 22. 19:14
Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: "valamennyi védettségünk maradt, de kopott"
Számítani lehetett arra, hogy új Covid-alvariáns jelenik meg, az esetszámok itthon és Európában is emelkednek, a tünetek viszont enyhék - nyilatkozta az InfoRádiónak a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese. Jakab Ferenc, a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője szerint a védőoltás hatása mára megkopott, a rendelkezésre álló oltások pedig, ha nem is adnak 100 százalékos védelmet az új törzs ellen, azért továbbra is hatékonyak.
Jakab Ferenc: túl lezserül kezeljük a Covid-problémát
2022. április 29. 06:00
Jakab Ferenc: túl lezserül kezeljük a Covid-problémát
A gyengébb megbetegítő képességgel rendelkező omikron variánssal szerencséje volt a világnak, de fennáll a veszélye, hogy egy új, ennél súlyosabb tüneteket okozó koronavírus-mutáció jön létre a kevésbé átoltott ázsiai vagy afrikai területeken – mondta a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője. Jakab Ferencet elsőként a csökkenő intenzitású tesztelés veszélyeiről kérdeztük.
Jakab Ferenc: Ukrajnát a háború borzalmain túl egy elhúzódó járvány is sújthatja
2022. március 9. 04:30
Jakab Ferenc: Ukrajnát a háború borzalmain túl egy elhúzódó járvány is sújthatja
Ukrajnában háború zajlik, az pedig egyszerre nehezíti a járvány elleni védekezést, és vissza is hat, mivel a fertőzés terjedése mind az ukrán, mind az orosz hadsereg dolgát nehezítheti. Európának menekültek millióinak érkezésére kell felkészülnie, aminek hatását a járványra nem is lehet megjósolni. A Pénzcentrum beszélgetett Jakab Ferenc virológussal a háború hatásáról a koronavírus terjedésére.
×
×
×