eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
dr. Jakab Ferenc virológus
Nyitókép: Gűth Ervin

Jakab Ferenc is elmondta véleményét az omikron új turbómutánsáról

Ijesztő gyorsasággal terjed az új omikron turbó-mutáns, de a virológus szerint még mindig nem okoz olyan brutális tüneteket, mint az eredeti, vuhani törzs.

Nincs ok a pánikra – állítja Jakab Ferenc virológus, annak ellenére, hogy egyre több mutációja jön lére a koronavírus omikron variánsának. Állítása szerint a koronavírus a mindennapjaink része marad hasonlóan az influenzavírushoz.

„Újabb és újabb koronavírus-mutációk meg fognak jelenni a következő időszakban, ezzel számolni kell, de most már hullámokról nem kell beszélni. Sokszor elmondtuk, a Covid beépült a felső légúti fertőzések közé, amelyek ősszel-télen megjelennek" – mondta a szakember az ATV-nek.

Jakab Ferenc szerint a Magyarországon megjelent turbómutánstól a sok fertőzött ellenére sem kell tartani, mert egyre gyengébb tünetek okoz. Ugyanakkor egy úgynevezett fordított mutáció komolyabb problémákat is jelenthet.

„A legnagyobb félelmük a szakembereknek az, hogy az omikron mellett egy olyan variáns jelenik meg a kevésbé átoltott afrikai vagy ázsiai területeken, amely hasonló gyorsan terjed, mint az omikron, de erőteljesebben fertőzi a tüdősejteket. Ha ez bekövetkezik, akkor számolni kell egy súlyosabb, több halálozással járó fertőzéssel" – árulta el a professzor.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×