eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Global Virus variant and mutating cells concept or new coronavirus b.1.1.7 variants outbreak and covid-19 viral cell mutation as an influenza background with dangerous flu strain as a medical health risk as a 3D render.
Nyitókép: wildpixel/Getty Images

Fertőzésveszélyre figyelmeztet Jakab Ferenc, kollégája oltást javasol

A virológus szerint az ősszel az influenza nagyobb kockázatot jelent majd, mint a koronavírus.

Négyszer annyi új koronavírus-fertőzöttet, háromszor annyi kórházi ápoltat és 20 százalékkal több halálesetet mutatnak a statisztikák, mint egy évvel ezelőtt, de Jakab Ferenc szerint mégsem a Covid újabb járványától kell igazán tartani – írja az atv.hu.

A virológus úgy látja, idén jobban kell majd tartani a influenzavírustól mint a koronavírus omikron variánsától.

„Annak ellenére, hogy az omikronos koronavírus-esetek ismét emelkednek, mégis az influenzavírus ebben a szezonban súlyosabb és komolyabb betegségeket okozhat, mint az előző években, hiszen eddig a járványügyi intézkedésekkel két legyet ütöttünk egy csapásra: mind az influenza-, mind a koronavírust el tudtuk kerülni.

A lakosság és a populáció védettsége az influenzával szemben jelentősen csökkent”

– fejtette ki a szakértő.

Szabó András háziorvos szerint viszont csökkenőben van a fertőzöttek száma, mert ha valaki megfázásos tüneteket produkál, az a legtöbb esetben már nem megy teszteltetni. „A felsőlégúti tünetek felemelkedőben vannak, ennél pedig azt jelenti, hogy a bakteriális jelek nem látszódnak, ezért valószínű más vírus, például influenza-fertőzések is nagy számban előfordulnak” – közölte Szabó András.

A háziorvos és a virológus is azt javasolja: aki teheti, idén mindenképpen oltassa be magát influenza elleni vakcinával.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×