INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

háború

2020.01.08. 15:59

Iraki kormányfő: pusztító háború fenyeget

Az Egyesült Államok és Irán között kiéleződő konfliktus pusztító háborúval fenyeget, Irak pedig visszautasítja szuverenitásának megsértését és a területén elkövetett támadásokat - közölte Ádil Abdel Mahdi iraki kormányfő szóvivője bagdadi sajtótájékoztatóján szerdán.
2019.10.22. 08:08

Egy "kis hadsereget" Szíriában hagy Donald Trump

Washington október 13-án, öt nappal a szíriai kurdok elleni török offenzíva után  jelentette be, hogy kivonja a mintegy ezer katonából álló kontingensét Szíriából. Mégsem így lesz.
2019.10.21. 16:12

Tálas Péter: A szíriai kártyákat gyakorlatilag Moszkva osztja

Bonyolult a helyzetük azoknak a menekülteknek, akik a török–szír konfliktus miatt a legnagyobb veszélyben vannak – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója. Tálas Péter szerint a helyzetre a legnagyobb hatással Oroszország és Vlagyimir Putyin orosz elnök van.
2019.10.15. 16:51

Emberek százezrei menekülnek a török offenzíva elől

A kurd adminisztráció fennhatósága alatt lévő területeken a török támadás miatt teljesen leállt a humanitárius segélyezés, a nemzetközi szervezetek kivonják alkalmazottaikat, emiatt a lakóhelyükről elmenekültek helyzete még rosszabb lett. Az elmenekültek között mintegy 70 ezer gyermek van.
2019.01.24. 19:53

Börtönbüntetésre ítélték Viktor Janukovicsot

Két jogcímen elítélték, az államhatár megváltoztatására irányuló, az oroszokkal együttműködésben megvalósuló bűncselekmény vádja alól felmentették. A terjedelmes, 143 oldalas - még nem jogerős - ítéletet csaknem nyolc órán át olvasta fel a kijevi bíróság.
2018.12.27. 19:35

Nógrádi György: Irakban robbanásveszélyes a helyzet

Az iraki háború papíron ugyan véget ért, de „Kairó és Kabul közt minden, mindennel összefügg” – figyelmeztet az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, miután Donald Trump amerikai elnök be nem jelentett látogatást tett Irakban, és útját robbantások követték. Nógrádi György szerint az amerikai csapatok nem vittek békét a térségbe, és Irakban folytatódik a polgárháború.
2018.12.18. 14:28

Percekig tartott a tűzszünet Jemenben, ismét bombáznak

Percekig tartott csak a nehezen kialkudott és néhány napig késleltetett jemeni tűzszünet. Kormánypárti források szerint Hodeida kikötővárosban a lázadók kezdtek lövöldözni. Ennek ellenére a súlyos összecsapások leálltak.
2018.07.21. 09:49

Szakértő: lépéselőnybe kerül az Aszad-rezsim

Továbbra is intenzív katonai akciók zajlanak Szíriában, ahol egyre jobban megerősíti katonai és politikai pozícióját Bassár el-Aszad elnök - mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. A Közel-Kelet-szakértő szerint a szíriai polgárok továbbra is menekülnek a háborús konfliktus elől.
2018.05.10. 12:53

Totális háború peremén Izrael és Irán

A totális háború peremére sodródott Izrael és Irán, azt követően, hogy Izrael eddig példátlan méretű légicsapásokat hajtott végre Szíriában található iráni célpontok ellen. Az izraeliek szerint ez válasz volt arra, hogy a szomszédban állomásozó iráni erők rakétákkal lőtték a Golán-fennsíkot.
2018.05.10. 08:28

Éleződik az iráni-izraeli háború

Többtucatnyi iráni katonai célpontot támadott Szíriában csütörtökre virradóra az izraeli légierő, válaszul a Golán-fennsíki izraeli hadállások ellen kilőtt rakétákra, amelyeket Izrael szerint az iráni al-Kudsz Brigádok indítottak el.
2017.12.09. 13:16

Nagy bejelentés: vége a háborúnak

Bejelentette az Iszlám Állam terrorista szervezet elleni, három éve kezdődött háború végét Haider al-Abádi iraki kormányfő.
2017.11.24. 08:32

Sosem lesz teljes megbékélés a Balkánon

Hosszú ideig tarthat még, ám már elkezdődött a balkáni megbékélés a délszláv háború érintettjei között - mondta az InfoRádiónak Juhász József külpolitikai szakértő azt követően, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélve Ratko Mladic volt boszniai szerb parancsnokot.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018