INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

gazdaság

2022.09.28. 14:09

Nagy a baj, Szlovákia az összeomlás szélén az energiárak miatt

A szlovák gazdaságot az összeomlás veszélye fenyegeti a villamosenergia-költségek emelkedése miatt, mondta Eduard Heger szlovák miniszterelnök a Financial Timesnak. A brit lap szerint a kormányfő arra figyelmeztetett, hogy ha Szlovákia nem kap segítséget az Európai Uniótól, akkor kénytelen lesz államosítani az ország energiaellátását.
2022.09.28. 10:21

Elfogyott a németek munkakedve

Egy friss felmérés szerint sajátos kutyaszorítóba került a német gazdaság. Egyre több megbízást nem sikerül teljesíteni, mert nincs elegendő munkaerő. A német vállalatok pedig a bürokráciára panaszkodnak.
2022.09.22. 21:21

Német szakértő: az ársapka észszerű, de csak ha takarékosságra ösztönöz

A növekvő energiaárak miatt Németországban is egyre erőteljesebb az a követelés, hogy vezessenek be ársapkát a gáz árára. A kormány gazdasági tanácsadója azon a véleményen van, hogy egy ilyen intézkedés előnyös lenne, de csakis akkor, ha az emberek megértik, spórolni kell. Akárcsak Franciaországban.
2022.09.22. 06:22

Semmivé válhat Kína nagyhatalmi pozíciója

Az előrejelzések szerint 50 éven belül egymilliárd alá esik az elöregedő kínai társadalom népessége. A technológiai és ipari fejlesztéseket így hamar felválthatják az egészségügyre és nyugdíjbiztosításra fordítandó állami költségek.
2022.09.14. 12:15

Bauer Bence: hónapokon belül recesszióba fordul a német gazdaság

Jelentősen romlottak a németországi növekedés kilátásai – ez derül ki a müncheni Ifo gazdaságkutató intézet hétfőn publikált elemzéséből. A részletekről a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója beszélt az InfoRádiónak.
2022.09.09. 18:51

Energiaválság: elindult a megoldás felé mutató, kemény alkalmazkodás

Nagy a bizonytalanság a gazdaságban az energiaárak miatt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Szabó László, a Hold Alapkezelő felügyelőbizottságának elnöke pedig azt emelte ki, hogy elindult az energiaválsághoz való alkalmazkodás, ezzel pedig megoldható a probléma.
2022.09.05. 06:00

Évente egy százalékkal vetheti vissza a magyar gazdaságot az aszály

Az Európában és hazánkban is egyre gyakoribb természeti katasztrófák jelentős hatással vannak a gazdaságra, és ezt már a fejlesztési tervekbe is bele kell számolni. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre visszanyúló adatelemzése megmutatja, melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában.
2022.09.02. 19:20

Jön a fékezés a hiteleknél is

Mind a vállalati, mind a lakossági hitelállomány jelentősen bővült a második negyedévben, de az év végéig a növekedés lassulása várható - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) videómegosztó oldalán pénteken a jegybank főosztályvezetője.
2022.09.01. 13:45

Elemző: Már látszódnak a gazdaságban a lassulás jelei

A második negyedévben 6,5 százalékkal teljesített jobban a magyar gazdaság, mint egy évvel korábban, elsősorban a már ismert húzóerőknek köszönhetően. Madár István éles lassulásra számít már a következő negyedévben is.
2022.08.31. 18:44

Nagy Márton: Egyre drágábbak az ársapkák, ezért előbb-utóbb ki kell vezetni őket

Az árstopok betöltötték szerepüket, de ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, most már egyre drágább a fenntartásuk - mondta el a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a gazdaság várható teljesítményéről, a várható uniós energiapiaci lépésekről, valamint a magyar tulajdoni hányad emelésének szándékáról további szektorokban.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018