INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

fehéroroszország

2020.10.01. 15:41

Fogós kérdések a kétnapos uniós csúcstalálkozón

Fokozódik a feszültség a Földközi-tenger térségében, a Törökországhoz való viszony számos megoldandó kérdést vet fel, csakúgy, mint a fehérorosz válság és a Kínával folytatott együttműködés lehetséges módjai.
2020.09.24. 12:25

Brüsszel sem fogadja el Lukasenkát

Mivel az augusztus 9-én tartott fehéroroszországi elnökválasztás nem volt sem szabad, sem tisztességes, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök új mandátumnak nincs demokratikus legitimitása - jelentette ki Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában.
2020.09.22. 20:02

Egy "kis" gyakorlatozás: így segíti Putyin Lukasenkát

Oroszország légideszantosokat dobott át a szomszédos Fehéroroszországba. A hivatalos magyarázat szerint egy közös hadgyakorlaton vesznek részt a helyi egységekkel. Korábban felmerült a kérdés: Vlagyimir Putyin orosz elnök katonailag is megtámogatja-e a tüntetők által távozásra felszólított Aljakszandr Lukasenka belarusz államfőt?
2020.09.21. 15:02

Keményen üzentek Brüsszelből Lukasenkának

Csak nemzetközi segítséggel nyerhetjük meg harcunkat, ezért kérünk minden országot, hogy szólaljanak fel a népünk védelmében. Hiszem, hogy Fehéroroszország fontos a világnak - jelentette ki Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető Brüsszelben, David Sassolival, az Európai Parlament elnökével tartott közös sajtótájékoztatón.
2020.09.21. 14:06

Íme a magyar javaslatok a fehérorosz helyzetre

Az Európai Uniónak nem rögtönzött módon, hanem világos és átfogó stratégia mentén kell hozzáállnia a fehérorosz kérdéshez - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek ülését megelőzően hétfőn.
2020.09.21. 11:08

Fontos gesztus Fehéroroszországnak három uniós ország elnökétől

Az új, szabad fehérorosz elnökválasztás után tervezett, az ország demokratikus átalakítását célzó uniós gazdasági támogatási csomag bővítését szorgalmazta közös, hétfőn közzétett nyilatkozatában Andrzej Duda lengyel, Gitanas Nauseda litván és Klaus Iohannis román elnök.
2020.09.16. 16:20

Cihanouszkaja Lukasenkának és Putyinnak is üzent

A fehérorosz ellenzék szavatolná Aljakszandr Lukasenka államfő biztonságát, ha békésen távozna hivatalából - jelentette ki Szvjatlana Cihanouszkaja volt ellenzéki elnökjelölt az lb.ua ukrán hírportálnak adott, szerdán közölt interjújában.
2020.09.15. 17:03

Ezt az árat kell fizetnie Lukasenkának Moszkva támogatásáért

Miközben Minszk utcáin tovább tüntetnek, a választást az ellenzék szerint elcsaló belarusz elnök szövetségesénél, Vlagyimir Putyinnál járt. Az orosz elnök belügynek tekinti a politikai vitákat és a tüntetéseket, az anyagi és egyéb támogatásért cserébe viszont politikai reformot vár Lukasenkától.
2020.09.14. 14:28

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa

Továbbra is aggasztó hírek érkeznek a fehérorosz hatóságoknak a tüntetők elleni fellépéséről - mondta az ENSZ emberi jogi főbiztosa Genfben, valamint bejelentette, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa a héten rendkívüli ülést tart a fehérorosz helyzettel kapcsolatban.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018