INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

fehéroroszország

2020.12.24. 15:44

Visszatért hazájába a minszki katolikus érsek

Visszatért Fehéroroszországba a minszki katolikus érsek, miután Ferenc pápa sikeresen közvetített Aljakszandr Lukasenkánál, hogy engedélyezze hazatérését - jelentette csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.
2020.12.17. 19:02

Nem enged az Unió az oroszok és a fehéroroszok elleni szankciókból

Az Európai Unió meghosszabbította az ukrajnai helyzetet destabilizáló intézkedésekre válaszul Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciókat, illetve kiszélesítette a Fehéroroszországgal szemben októberben bevezetett megszorító intézkedéseket – közölte az Európai Unió Tanácsa.
2020.11.19. 17:56

Az Európai Unió még szorosabbra veszi a hurkot Aljakszandr Lukasenka rezsimje körül

Az Európai Unió kész kiterjeszteni szankcióit a fehérorosz rezsimet támogató vállalkozásokra, ugyanis az Aljakszandr Lukasenka elnök és a rezsim tisztviselőivel szemben korábban hozott korlátozó intézkedések nem tudták megfékezni a tüntetők elleni erőszakos fellépéseket – közölte az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
2020.11.15. 15:21

Újabb nagy tüntetés Minszkben

Több tucat kormányellenes tüntetőt vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok vasárnap Minszkben, a reggel kezdődött megmozdulásokat egyebek közt könnygázzal igyekeznek feloszlatni - közölték szemtanúk és fehérorosz sajtóorgánumok. Az emberek egy a héten meghalt társukról akartak megemlékezni, akit szerintük a rendfenntartók öltek meg.
2020.11.05. 21:12

Új választást követel az EBESZ Fehéroroszországban

Ne fogadják el az EBESZ-tagállamok az augusztus 9-i választás eredményt, írjanak ki új választásokat nemzetközi felügyelet mellett és vonják felelősségre a kínzásokban részt vevőket – áll az EBESZ fehéroroszországi jelentésében. Az ellenzék felszólította a hadsereget az átállásra.
2020.11.03. 18:51

Bekapcsolták Paks II fehérorosz "bátyját"

November 3-án, helyi idő szerint 12.03-kor hálózatra kapcsolták a Belorusz Atomerőmű első 3+ generációs VVER-1200 típusú blokkját, amely betáplálta az első kilowattóra elektromos energiát a Belarusz Köztársaság villamosenergia-hálózatába.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018