INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

cukorbeteg

2018.07.14. 11:15

Cukorbetegen sem kell lemondanunk a nyári gyümölcsökről

Fontos szabályokat kell betartani nyáron is a gyümölcs- és zöldségfogyasztásban azoknak, akik cukorbetegséggel vagy inzulin-rezisztenciával küzdenek - erről a Tét-Platform szakmai vezetője, Antal Emese beszélt.
2017.05.11. 19:35

A cukorbeteg gyerekek érdekében lépett az ombudsman

A cukorbeteg gyerekek inzulinos kezelésének óvodai, iskolai biztosítását célzó jogszabály megalkotását kérte az ombudsman. Az oktatási jogok biztosa azután indított vizsgálatot, hogy kiderült: több panaszos szerint a cukorbeteg gyerekeket a közintézmények problémásnak ítélik, ezért elutasítják a felvételüket.
2016.11.03. 06:20

Ez az újítás segíthet a cukorbetegeknek

Kontaktlencsére szerelt átlátszó érzékelő segíthet a jövőben a cukorbetegeknek a vércukorszint mérésében és az inzulinbevitel ellenőrzésében.
2016.07.20. 05:59

Változásra kell felkészülniük a cukorbetegeknek

Szerdától eltűnik az eddig megszokott cukorbetegeknek szóló jelölés az élelmiszerek csomagolásáról, szerepüket a tápértékjelölés váltja fel – mondta az InfoRádiónak Sejberné Molnár Erzsébet, az Országos Gyógyszerészeti Intézet főosztályvezetője. A cukorbetegek diétáját mindenképpen szükséges egy dietetikus segítségével beállítani – figyelmeztetett Erdélyi-Sipos Aliz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018