eur:
385.29
usd:
354.42
bux:
68343.99
2024. május 21. kedd Konstantin
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Gyors reagálásával mentette meg egy rendőr egy kisfiú életét

A hős rendőr nem hezitált, ülésestül a járőrkocsiba tette a gyereket és a gázba taposott, jelentősen megnövelve a kisfiú esélyeit.

"Nem leintette, hanem levillogta gépkocsizó törzszászlósunkat egy apuka Érden, a Bem téren. Az éjszaka közepén mögötte közlekedve jelezte fénykürtjével, valamit szeretne" - írja Facebook-oldalán közzétett beszámolójában a Pest vármegyei rendőrség.

Az egyenruhás a kíváncsiságtól vezérelve megállt, de a férfi zaklatott arcát látva rögtön tudta, hogy baj van. Az apuka elmondta, hogy

feleségével és 3,5 éves kisfiukkal indultak a kórházba, ugyanis a gyermek cukorbeteg, és nem sokkal korábban fulladni kezdett.

Attól féltek, hogy nem érnek be vele időben, ezért kértek segítséget.

Tanai Attila törzszászlós nem hezitált, a kisfiút gyermekülésével együtt áttette a járőrkocsiba, beültette mellé az anyukáját és szirénázva megindult a speciális fővárosi klinikára, apuka pedig követte őket. Mint írják, A sebességkorlátozások nem számítottak, a kisfiú izzadt, nehezen vette a levegőt és folyamatosan sírt, a tempó biztonságos növeléséhez az édesanya arckifejezése is további löketet adott.

A távolságot mindössze 20 perc alatt letudták, a gyermek pedig időben hozzájutott a megfelelő orvosi ellátáshoz.

A rendőrség hozzátette: mérhetetlenül büszkék hősies szolgálatparancsnokukra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×