eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Félhet a koronavírustól, aki cukorbeteg - így ismerjük fel a jeleket!

A szakorvos szerint kockázati csoportba tartozik minden cukorbeteg, ráadásul majdnem a felük nem is tudja, hogy az.

A cukorbetegség is krónikus betegség, emiatt a veszélyeztetett csoportba tartoznak a diabéteszesek - a koronavírus-betegség szempontjából is. Sokan nem is tudják, hogy betegek, mert ez a kór sokáig tünetmentes.

Magyarországról körülbelül 800 ezer cukorbetegről tudni, a számuk azonban nagyjából fél millióval több, mert sokak számára egy, akár más ügyben végzett laborvizsgálatig nem is derül ki a betegség.

"Klasszikus tünet, hogy hirtelen valaki

fogyásnak indul, szomjasabb lesz, sokat kell innia, vizelnie, vagy például a látása homályosabb lesz, esetleg bőrtünete van, kiütése, viszketése, lassabban gyógyulnak a sebei.

Férfiaknál urológiai problémák is jelentkezhetnek, nőknél nőgyógyászati fertőzések" - fogalmazott az intő jeleket sorolva Bartos Tímea, a Budai Egészségközpont belgyógyász-diabetológusa.

A cukorbetegeknek az orvos szerint is nagyobb az esélyük, hogy fertőzöttként nehezebben épülnek fel vagy súlyosabb lefolyású lesz náluk a koronavírus-betegség.

A diabetológus emlékeztetett: az ismert óvintézkedések - gyakori kézmosás, távolságtartás, maszkhasználat - csökkentik a fertőzés kockázatát minden esetben, így a cukorbetegeknél is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×