INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

baktérium

2019.07.31. 08:33

Hazatérhet a Fehérvár

Ha csütörtökön bejut labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába a Fehérvár, soron következő mérkőzését már saját stadionjában, a MOL Aréna Sóstóban játszhatja.
2019.07.13. 10:26

Több kárt okoz a rosszul szedett antibiotikum

A betegek évente csaknem 9 milliárd forintot fizettek a patikákban antibiotikumokért az elmúlt három évben – számolt be a Világgazdaság. Papp Magor háziorvos szerint az alapellátásban nem minden esetben áll rendelkezésre olyan eszköz, amely alapján meg lehet állapítani, hogy szükség van-e antibiotikumra.
2019.06.01. 12:28

Mesterséges életet hoztak létre - magyar alapokon

Cambridge-i kutatók mesterséges életet hoztak létre, egy baktérium teljes örökítőanyagát szintetikusra cserélték és megváltoztatták a genetikai kódolását is. A kólibaktérium, amivel dolgoztak egy genetikailag leegyszerűsített laboratóriumi baktérium volt, amelyet több, mint egy évtizede magyar kutatók állítottak elő a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában.
2018.11.14. 07:09

Van, ami a ráknál is pusztítóbb

Az antibiotikumok felelőtlen alkalmazása miatt kialakuló ellenálló kórokozók néhány évtizeden belül több ember halálát okozhatják világszerte, mint a rák - írja a Magyar Idők.
2018.07.23. 21:50

Az új napelem akkor is termeli az áramot, amikor elbújik a nap

Kanadai kutatók festék alapú, kólibaktériumokkal dolgozó, vékony rétegű napelemek kialakításán dolgoznak, amelyek rossz fényviszonyok között is képesek hatékonyan napenergiát termelni. A napelemfejlesztés új trendjeiről Vékhely Tamás villamosmérnök, a Magyar Megújuló Energia Szövetség alapítója beszélt.
2018.05.11. 05:41

Meglepte a kutatókat a súlyos kór

Nemcsak a korábban vélt kettő, hanem több leprabaktérium-törzs is elterjedt volt a középkori Európában, tehát lehetséges, hogy itt alakult ki a lepra.
2017.12.15. 08:20

Brutális vírusok szabadulhatnak el

Pestis, spanyolnátha, lépfene, feketehimlő: csak néhány azok közül a vírusok és baktériumok közül, amelyek a Föld felmelegedésének hatására kiolvadhatnak a jégbe fagyott talajból – mondta a Magyar Időknek a virológus. A mostanában felkapott mamutagyar-turizmus pedig csak ront a helyzeten.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018