INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

bővítés

2020.10.29. 16:30

Szijjártó Péter a migránsveszélyről beszélt Szerbiában

Magyarország számár remek hír, hogy az eddigi kormányzó koalíció folytatja a munkáját Szerbiában, és még ennél is jobb hír, hogy számít a vajdasági magyarok részvételére a kormányzatban – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Belgrádban.
2020.08.04. 14:39

Debrecenben nyitott regionális központot a 4iG

Debrecenben nyitotta meg legújabb régiós központját a 4iG Nyrt., a társaság az észak-magyarországi gazdasági övezetben működő partnereinek kíván közvetlenebb és testre szabottabb szolgáltatásokat nyújtani - közölte az informatikai vállalat.
2020.05.14. 15:39

Várhelyi Olivér: élvezni fogja a bővítés az európai polgárok támogatását

Sikerült visszaállítani a bővítéspolitikát az európai politikai közbeszéd középpontjába – mondta Várhelyi Olivér az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa beszélt a csatlkozási tárgyalások állásáról, a német alkotmánybíróság által okozott jogi helyzetről és a járványhelyzet várható lezárásáról is.
2020.05.12. 10:18

Lépéskényszerbe hozta az EU-t Kína és az Egyesült Államok

Jelentős geopolitikai mozgások indultak meg az elmúlt hónapokban a Nyugat-Balkánon az Egyesült Államok, Oroszország és Kína részéről. Ezért is fontosak az Európa Unió elmúlt időszakban megtett lépései a csatlakozási folyamat felgyorsításával – hangzott el egy, a témában tartott konferencián.
2020.03.02. 17:24

Az Európai Bizottság a bővítést ajánlja

Az Európai Bizottság a csatlakozási tárgyalások megkezdését ajánlja Észak-Macedóniával és Albániával, mivel a két ország jelentős eredményeket ért el a jogállamisággal kapcsolatos reformok bevezetése terén 2018 óta - derül ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentéséből.
2020.02.24. 13:33

"Több politikát" vinne a NATO-ba Mesterházy Attila

A politikus jelenleg a NATO parlamenti közgyűlésének elnöke, így egyeztetett Nancy Pelosi amerikai házelnökkel, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral és Várhelyi Olivér magyar uniós bővítési biztossal.
2020.02.05. 14:55

Várhelyi Olivér: ez egy hitelesebb uniós bővítési javaslat

Az Európai Bizottság az uniós csatlakozási folyamat továbbvitele érdekében hitelesebbé, dinamikusabbá, kiszámíthatóbbá és politikailag megalapozottabbá kívánja tenni az eljárást - közölte Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos a bővítési folyamat reformjáról szóló bizottsági előterjesztés bemutatásakor Brüsszelben.
2020.01.27. 13:42

Angela Merkel új kaput nyitna

A német kormány arra törekszik, hogy az európai uniós (EU-) tagállamok vezetői a következő tanácskozásukon megállapodásra jussanak a csatlakozási tárgyalások megindításáról Albániával és Észak-Macedóniával - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben Edi Rama albán kormányfővel folytatott megbeszélése előtt.
2020.01.15. 21:19

Szakértő: Párizson állhat vagy bukhat az EU hitelessége

Horvátország reméli, hogy az Európai Unió nevében megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával – jelentette ki Andrej Plenkovic, az unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Horvátország miniszterelnöke az Európai Parlament plenáris ülésén. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő azt mondta: kulcskérdés, hogy Franciaország is támogatja-e az unió bővítését.
2019.12.12. 19:30

Kövér László: nem lesz unalmas a tavaszi ülésszak sem

A Fidesz választmányi elnöke szerint pártja egy erős Európai Uniót és egy erős, határozott Európai Néppártot szeretne. Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy mit vár az új házszabálytól.
2019.12.04. 20:07

Várhelyi Olivér: az EU-bővítés felgyorsításáról készít terveket az EB

Mindkét tagjelölt országgal, Albániával és Észak-Macedóniával is meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat még a Zágrábban, jövő májusban tervezett EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó előtt - jelentette ki Várhelyi Olivér, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos Brüsszelben, az Európai Parlament külügyi bizottságának ülésén szerdán.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018