INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

afd

2020.06.11. 07:55

Bandaháború is nehezíti a válságkezelést Németországban

Miközben Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter pert vesztett az AfD-vel szemben, Németország újra beindítja a járvány idejére felfüggesztett szervezett bevándorlást. A migráció kérdését az EU soros elnökségét júliusban átvevő ország szintén kiemelt témaként kívánja kezelni.
2020.02.06. 11:41

Angela Merkel: ez megbocsáthatatlan

"Ez az eset menthetetlen, és a szavazás eredményét érvényteleníteni kellene" - így reagál a német kancellát arra, hogy pártjának politikusai szerdán Türingiában együtt szavaztak az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali párt politikusaival.
2019.09.02. 13:37

Az AfD feladja a leckét mindkét kormányzó pártnak

A Német Szociáldemokrata Pártnak (SDP), valamint a német és a bajor keresztény pártnak is át kell gondolnia, hogy miért pártolnak át egyre nagyobb mértékben a választók az Alternatíva Németországhoz (AfD) – jegyezte meg az InfoRádió németországi tudósítója a németországi Brandenburgban és Szászországban tartott tartományi törvényhozási választással összefüggésben.
2019.09.01. 22:12

Meggyengültek a német kormánypártok, előretört az AfD

Az ország újraegyesítése óta kormányzó néppártok, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) gyengülését és az Alternatíva Németországnak (AfD) bevándorlásellenes ellenzéki párt előretörését mutatják a németországi Brandenburgban és Szászországban vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választás késő este megjelent részeredményei.
2019.09.01. 18:33

A második helyre jött fel az AfD két német tartományban

A németországi Brandenburg tartományban a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), Szászország tartományban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.
2019.03.06. 20:50

Német reakciók a magyar kormány politikájára

A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és az ellenzéki Zöldek szónokai bírálták, a szintén ellenzéki, jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője pedig üdvözölte a magyar kormány politikáját a migrációval foglalkozó kampány körüli vitával összefüggésben a hagyományos hamvazószerdai politikai gyűléseken.
2018.10.31. 19:10

Kiss J. László: Angela Merkel érdeke az időnyerés

Kancellárcserével nehezen lenne megoldható az Angela Merkel utáni átmenet, olyan mértékű drámai átalakulás van a német pártpolitikai rendszerben, hogy az előrehozott választás az egyik legvalószínűbb opció - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Kiss J. László beszélt a tartományi választásokon megerősödő Zöldek és az Alternatíva Németországnak (AfD) lehetőségeiről is. A teljes interjú szerkesztett változatát olvashatják.
2018.10.15. 09:27

Bajor tartományi választás: megvan a hivatalos előzetes végeredmény

A Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot, de elveszítette többségét.  A müncheni Landtagban az eddigi négy helyett hat pártnak lesz frakciója, bejutott a CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD), és visszajutott a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP).
2018.02.16. 14:09

Tevehajcsárok miatt robbant ki a botrány Németországban

Az Alternatíva Németország számára jobboldali párt egyik vezetője a törököket egyszerűen tevehajcsároknak nevezte. A kijelentés országos felháborodást váltott ki, és a török szervezetek vezetője jogi lépéseket helyezett kilátásba az AfD politikusa ellen.
2017.10.04. 13:54

Tovább fogyatkozik az új német parlamenti párt

Frauke Petry társelnök után egy újabb képviselő távozott az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali párt szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójából.
2017.09.24. 21:23

"Az egész német politika meg fog változni"

Angela Merkel pártja, a CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a német szövetségi parlamenti választáson, ami önmagában siker, ám mégis csalódásra adhat okot a kancellár számára - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője.
2017.09.24. 20:43

Bizottsággal vizsgáltatná Merkel menekültpolitikáját az AfD

Az Alternatíva Németországnak (AfD) a szövetségi parlament (Bundestag) pártjaként vizsgálóbizottság felállítását kezdeményei Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt - jelentette be a vasárnapi Bundestag-választás után az újonc párt egyik vezetője.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018