eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild

Címke: afd (31 cikk)

Kiss J. László: rendkívül fontos győzelmet húzott be a CDU
2021. június 7. 14:10
Kiss J. László: rendkívül fontos győzelmet húzott be a CDU
Tartományi törvényhozási választásokat tartottak vasárnap a németországi Szász-Anhaltban. Az egykori NDK területén fekvő tartományban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) jelentős fölénnyel végzett az élen, a második legtöbb szavazatot az Alternatíva Németországnak (AfD) elnevezésű párt kapta. Az InfoRádió Kiss J. László Németország-szakértőt, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárát kérdezte.
Meggyengültek a német kormánypártok, előretört az AfD
2019. szeptember 1. 22:12
Meggyengültek a német kormánypártok, előretört az AfD
Az ország újraegyesítése óta kormányzó néppártok, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) gyengülését és az Alternatíva Németországnak (AfD) bevándorlásellenes ellenzéki párt előretörését mutatják a németországi Brandenburgban és Szászországban vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választás késő este megjelent részeredményei.
Kiss J. László: Angela Merkel érdeke az időnyerés
2018. október 31. 19:10
Kiss J. László: Angela Merkel érdeke az időnyerés
Kancellárcserével nehezen lenne megoldható az Angela Merkel utáni átmenet, olyan mértékű drámai átalakulás van a német pártpolitikai rendszerben, hogy az előrehozott választás az egyik legvalószínűbb opció - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Kiss J. László beszélt a tartományi választásokon megerősödő Zöldek és az Alternatíva Németországnak (AfD) lehetőségeiről is. A teljes interjú szerkesztett változatát olvashatják.
×
×
×