eur:
401.52
usd:
363.99
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga
Dudás Miklós, a harmadik helyen végzett a férfi kajak négyes tagja a célban az 500 méteres döntőben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kómában a világbajnok kajakozó apja, rendőrkézen a támadói

Elfogták a rendőrök azt a hat férfit, akik néhány héttel ezelőtt brutálisan összeverték Dudás Miklós világbajnok kajakozó édesapját egy budapesti benzinkút előtt. Az 56 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jelenleg is kómában van.

Dudás Miklós a közösségi oldalán hozta nyilvánoságra, hogy egy benzinkúton támadtak augusztus 30-án az 56 éves, rokkantnyugdíjas édesapjára. Az exsportoló a Story Magazinnak azt mondta: megállt két autó, kiszállt belőle hat bokszoló, és elkezdték rugdosni a rokkantnyugdíjas édesapját, majd őt is megütötték, amikor odarohant.

A sportoló elmondta, az apja azóta kórházban fekszik, ráadásul időközben agyhártyagyulladása lett és vérmérgezést kapott. A magazin úgy tudja, hogy az egész verekedés egy pletykából indult. A sportoló azt mondta, hogy édesapjáról azt terjesztette egy nő a piacon, hogy megcsalja az édesanyját. Az apja megelégelte a dolgot, és felszólította a nőt, hogy fejezze be a hazugság terjesztését, erre a nő rászabadította a testvéreit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított eljárást az ügyben. Másfél napon belül elfogták a feltételezett elkövetőket a cselekmény után, és egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, öt másik férfit pedig csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Négy gyanúsítottat őrizetbe is vettek.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője pedig azt közölte, hogy az ügyészség nem tett indítványt az őrizetbe vett személyek letartóztatására, mert nem álltak fenn a kényszerintézkedés feltételei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Kimondta Robert Fico az üzenetet, ami a magyar-orosz gázszerződés miatt is fontos

Kimondta Robert Fico az üzenetet, ami a magyar-orosz gázszerződés miatt is fontos

Miután a szlovák állami energiaszolgáltató már jelezte, hogy tárgyalásokat folytat az év végén lejáró orosz-ukrán gáztranzit megállapodás utáni idők energiaellátásának biztosítására, csütörtökön nagyon fontos üzenetet mondott ki Robert Fico. A szlovák miniszterelnök szavai azt jelentik, hogy északi szomszédunk mindent meg fog tenni azért, hogy 2025-től is folytatódjon az orosz, vagy egyéb eredetű földgáz, illetve kőolaj ukrajnai tranzitja. Ez azért is fontos, mert ahogy a Portfolio saját információi alapján megírta: még mindig Ukrajnán át vesz évi 1 milliárd köbméter orosz földgázt a magyar állami cég, és így kulcskérdés, hogy mi lesz az ottani tranzit sorsa. A régiós gázellátás kérdései és a gázár kilátások is szóba kerülnek a Portfolio jövő heti Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×