eur:
385.31
usd:
354.75
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Metal police handcuffs isolated on black background, copy space, 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Maffiamódszerrel akartak üzletelni, de rajtavesztettek - videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Bűnszervezetek Elleni Osztálya öt férfival szemben indított eljárást önbíráskodás bűntett miatt. Közülük ketten letartóztatásban vannak.

B. Béla és társai április 2-án éjszaka megjelentek abban a Budapest, VII. kerületben található bárban, amiben a 41 éves férfinak érdekeltsége volt - írja a police.hu. Az üzletvezető hölgyet és a tulajdonost megfenyegették: 8 ezer eurót, 15 millió forintot, valamint egy, a tulajdonossal közös másik bár teljes tulajdonjogát követelték tőlük. A korrektnek semmiképp nem nevezhető üzlet létrejötte érdekében megfenyegették őket azzal, ha követelésüknek nem tesznek eleget,

90-es évekbeli módszerekhez fognak folyamodni, ha kell, szétverik az összes helyet és a bár egyik alkalmazottját is veréssel fenyegették.

B. Béla behajtói, id. K. Csaba és fia, valamint tettestársai M. Péter és T. Péter voltak. Id. K. Csabának B. Béla másfél millió forintot ígért azért cserébe, hogy bírja rá a bár üzletvezetőjét és tulajdonosát az egyezségre. A 49 éves férfi ennek eleget is tett, erőszakosan lépett fel a sértettekkel. A bár előtt, az utcán a tulajdonossal üvöltözött, és azzal fenyegette, hogy elintézi, hogy a helyet bezárják.

A budapesti éjszakai életben ismert id. K. Csaba már korábban is a KR NNI látókörébe került hasonló jellegű bűncselekmény – zsarolás – miatt.

A fenyegetések beváltására azonban a KR NNI felderítőinek gyors és szakszerű reagálása miatt már nem került sor. A nyomozók B. Bélát, id. K. Csabát és 25 éves fiát, valamint M. Pétert április 10-én reggel a KR Bevetést Támogató Osztályának, valamint a Rendészeti Igazgatóság munkatársainak közreműködésével Budapesten fogták el, ötödik társuk, T. Péter önként jelentkezett a rendőrségen.

A KR NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának nyomozói az öt férfit csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett miatt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat bűnügyi őrizetbe vettek. A 41 éves B. Bélát és a 49 éves id. K. Csabát a bíróság április 12-én letartóztatta, a 25 éves ifj. K. Csaba, valamint M. Péter és T. Péter szabadlábon védekeznek.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×