eur:
385.36
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
politia román rendőrség
Nyitókép: police.hu

Magyarok miatt csaptak le a rendőrök Romániában

Öt magyar állampolgárt adócsalással gyanúsítanak Romániában - közölte szerdán a Bihar megyei rendőrség.

Kedden három házkutatást tartott Nagyváradon a rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó osztálya, a feltételezett bűncselekményekre vonatkozó bizonyítékokat kerestek - írta az Agerpres hírügynökség.

A gyanú szerint az öt, 37 és 51 éves közötti magyarországi férfi 4,564 millió lej (368,8 millió forint) értékű adócsalást követett el.

A gyanúsítottak által vezetett három, Nagyváradon és a Bihar megyei Szentjánoson bejegyzett, állateledellel kereskedő cég közül kettő fordított áfázás alá eső árut szerzett be magyarországi vállalkozásoktól, amit egy harmadik cégnek számlázott ki. A két közvetítő vállalkozás azonban fantomcég, annak járművei és ingatlanjai a harmadik cég tulajdonában vannak. Az áfát a két fantomcégnek kellett volna befizetnie, azonban ennek elkerülésére fizetésképtelennek nyilvánították azokat.

A házkutatás során a rendőrök dokumentumokat és 277 ezer lej (21,9 millió forint) értékű állateledelt foglaltak le.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×