eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
politia román rendőrség
Nyitókép: police.hu

Magyarok miatt csaptak le a rendőrök Romániában

Öt magyar állampolgárt adócsalással gyanúsítanak Romániában - közölte szerdán a Bihar megyei rendőrség.

Kedden három házkutatást tartott Nagyváradon a rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó osztálya, a feltételezett bűncselekményekre vonatkozó bizonyítékokat kerestek - írta az Agerpres hírügynökség.

A gyanú szerint az öt, 37 és 51 éves közötti magyarországi férfi 4,564 millió lej (368,8 millió forint) értékű adócsalást követett el.

A gyanúsítottak által vezetett három, Nagyváradon és a Bihar megyei Szentjánoson bejegyzett, állateledellel kereskedő cég közül kettő fordított áfázás alá eső árut szerzett be magyarországi vállalkozásoktól, amit egy harmadik cégnek számlázott ki. A két közvetítő vállalkozás azonban fantomcég, annak járművei és ingatlanjai a harmadik cég tulajdonában vannak. Az áfát a két fantomcégnek kellett volna befizetnie, azonban ennek elkerülésére fizetésképtelennek nyilvánították azokat.

A házkutatás során a rendőrök dokumentumokat és 277 ezer lej (21,9 millió forint) értékű állateledelt foglaltak le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×