eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/Facebook

Ámokfutás Győrben, ilyet a rendőrök sem láttak még – videó

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki a rendőri felszólításra nem állt, meg, hanem perceken keresztül menekült a győri forgalomban.

A vádirati tényállás szerint a győri rendőrök 2023 júliusában a déli órákban próbálták meg ellenőrizni a korábbi bűncselekmények kapcsán már ismert 26 éves elkövetőt. A személyautóval közlekedő férfit a szolgálati jármű hangosbeszélőjén keresztül szólították fel megállásra, de ő inkább a gázra lépett és egy percekig tartó autós üldözés vette kezdetét Győrben – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

Ennek során az elkövető több KRESZ-szabályt sorozatosan figyelmen kívül hagyott, így piros lámpákon hajtott keresztül, körforgalmakba hajtott be úgy, hogy szembe ment a forgalommal, az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat szegte meg többször is, egy ilyen alkalommal neki is ment egy szabályosan közlekedő autónak. Mindeközben folyamatosan figyelmen kívül hagyta a rendőrség megállásra vonatkozó utasításait.

Végül, hosszas üldözést követően a terheltet a lakása előtt fogták el, mikor végre megállt az autóval. A rendőri intézkedés során aztán kiderült, hogy a férfit korábban már eltiltották a járművezetéstől, a cselekmény idején kábítószer hatása alatt állt, bódult állapotban vezette a járművet, ráadásul az általa használt autót is már régen vissza kellett volna adni a tulajdonosnak, azt engedély nélkül használta.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatti járművezetés, bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás, jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat. Vele szemben, a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél év szabadságvesztés szabható ki, és az ügyészség természetesen indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat ismét tiltsa el a járművezetéstől – áll a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×