eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pexels.com

Mit művelt csecsemőjével a lány?

Életveszélyes sérüléseket okozott neki egy átgondoltnak tűnő mozdulattal. Bíróságon felelhet tettéért.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú nővel szemben, aki mérgében megrázta hét hónapos csecsemőjét, és ezzel életveszélyes sérülést okozott neki - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatalkorú, állami nevelésben élő, az iskolából folyamatosan igazolatlanul hiányzó vádlott teherbe esett az akkor még szintén fiatalkorú barátjától, és 2022 márciusában kisfia született. A gyereket a fiatalok közösen nevelték a nagyszülők nyírmihálydi otthonában.

2022 októberében az akkor 15 éves vádlott a hét hónapos csecsemő etetéséhez kezdett, azonban a gyermek az ételt nem akarta elfogadni, amin a vádlott feldühödött, és a gyermekét két kézzel megemelve erősen megrázta. A kisfiú hangosan sírni kezdett, de a nő a kiságyba fektette, majd a szobában takarítani kezdett.

A gyerek szokatlan sírására a nagymama figyelt fel, aki a gyermeket a kiságyból kivéve észlelte, hogy a kisfiú elernyed, a fejét nem bírja megtartani, és hány, ezért haladéktalanul orvosi segítséget kért.

A gyermek koponyájában a rázás miatt bevérzés keletkezett, amely életveszélyes állapotot idézett elő, a súlyosabb következmény elmaradása csak a szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

A főügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×