eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jelentős összeget lopott egy idős asszonytól a besurranó tolvaj

A 83 éves asszony éppen az otthona előtt az utcafronton gyomlált, mikor a tolvaj akcióba lépett.

Az idős asszony 2023. május 8-án délután figyelt fel a gyanús alakra, aki a ház körül ólálkodott: fel-alá sétált az utcában és beleskelődött az udvarokra. Ez meglehetősen zavarta az idős nőt, ezért megkérte a férfit, hogy távozzon. Úgy tűnt, hogy az idegen nem okoz több bosszúságot, ugyanis elment - írja az esetről közleményében a police.hu. Az asszony ezután ismét belemerült a munkába, majd nem sokkal később ismét látta a férfit, aki viszont ezúttal sietve távozott. Ez gyanút keltett a sértettben, ezért bement a házba, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e.

A megérzése sajnos nem csalt, ugyanis eltűnt a pénzkazettája, amiben az évek alatt 12 millió forintot gyűjtögetett össze.

Az asszony egyből értesítette a rendőrséget, akiknek elmesélte, hogy a kaput és a bejárati ajtót becsukta ugyan, de nem zárta be, így a tolvaj könnyedén bejuthatott. A pénzkazettát bezárta, de benne hagyta a kulcsát, és nem is rögzítette a fémdobozt. A nyomozók adatokat gyűjtöttek, tanúkat kerestek, végül találtak egy kamerát egy közeli ingatlanra szerelve, amelyik rögzítette a betörőt.

A felvétel segítségével azonosították a tolvajt, akit július 18-án elfogtak és őrizetbe vettek. A 37 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a jelentős értékre elkövetett lopás miatt. A nyomozást a napokban fejezték be, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×