eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszíne közelében Esztergom külterületén 2023. szeptember 21-én. Az előző nap rendőri intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során. A robbantás következtében a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nincs, aki eltemesse az esztergomi robbantót

A bűncselekmény helyszínéről mindent visznek, ami mozdítható.

Önkormányzati temetésben részesül az esztergomi robbantó, ha a családja nem adja meg neki a végtisztességet – írja a Metropol. A lap információi szerint az esztergomi temetőkben még senki sem rendelte meg a szolgáltatást, de ha Juhász László nővére és fia sem teszi meg, akkor az önkormányzat feladata, hogy a köztemetést elintézze.

Szeptember 20-án Juhász László a háza felrobbantásával fenyegetőzött, ezért a tűzoltók mellett a rendőrség és a TEK is a házhoz sietett. A túsztárgyaló több órán keresztül próbálta a férfit meggyőzni, hogy ne robbantson, Juhász azonban mégis beváltotta fenyegetését. Vele együtt a TEK egyik tagja, egy kétgyermekes családapa is életét vesztette.

A Bors azt írja, noha a robbantással érintett területre hivatalosan nem lehetne belépni, a guberálókat ez nem különösebben zavarja, és elkezdték széthordani, amit lehet. Ugyanakkor az még az utcafrontról is látszik, hogy Juhász több ingósága a helyszínen maradt.

Juhász egyik ismerőse a lapnak elmondta, hogy rengeteg a katasztrófaturista, ezért jobbnak látták, ha kitesznek egy „magánterület” molinót. A robbantó fia egyelőre nem döntötte el, hogy igényt tart-e az örökségre, mert könnyen lehet, hogy a férfi adóssága meghaladja a telek értékét, nem beszélve arról, hogy a megölt terrorelhárító családja is kártérítést követelhet.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×