eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Lecsaptak a Belvárosra a rendőrök – nem volt menekvés

Elfogtak körözött személyeket, ittas vezetőket, kábítószer-birtoklókat, intézkedtek árdrágító taxisokkal szemben, öt emberhez orvost hívtak, valamint megmentették egy idős kutya életét – ez a gyorsmérlege a péntek éjszakai budapesti razziának.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társahtóságok bevonásával szervezett átfogó akciót péntek estétől másnap reggelig a főváros V., VI. és VII. kerületében – írja a police.hu. A rendőrök összesen 27 embert fogtak el vagy állítottak elő, köztük két körözött személyt, valamint 13 embert lopás, kábítószer birtoklása és csalás gyanúja miatt.

Ellenőriztek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyet, ahonnan egy embert kábítószer birtoklása miatt állítottak elő, két emberrel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt indult szabálysértési eljárás. A belvárosi lakókat és a járókelőket zavaró utcai alkoholfogyasztás miatt tíz embert figyelmeztetésben részesítettek, tizenkét alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Ellenőrizték a belvárosban közlekedőket, különös tekintettel a másokra veszélyt jelentő járművezetőkre. A rendőrök két ittas, egy eltiltott és két engedély nélküli járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Intézkedtek többek között tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépése, kötelező felelősségbiztosítás és rendszámtábla hiánya miatt is. Egy autóst, aki nem akart megállni a rendőrök jelzésére, majd gyalog próbált menekülni, elfogtak és megbilincselve állítottak elő, mivel felmerült nála a kábítószer-fogyasztás gyanúja.

A társhatóságokkal közösen 138 taxit és egy partibuszt is ellenőriztek. Taxióra átállítása miatt két sofőrt fogtak el, illetve állítottak elő, velük szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanújával indult büntetőeljárás. Ezenkívül tizenegy jegyzőkönyvet vettek fel árdrágítás, engedély nélküli személyszállítás, valamint ellenőrzés megtagadása miatt, öt járművet műszaki vizsgára rendeltek be, és nyolc egyéb eljárás indult.

A rendőrök lakossági bejelentésre mentek ki egy Rákóczi úti társasházhoz pénteken, ahol a gyanú szerint az egyik lakó nejlonzacskóba tette idős kiskutyáját, és úgy dobta ki a belső udvaron lévő szemetesbe. A súlyosan legyengült, már alig élő állatot és a tulajdonos másik kutyáját állatvédők vették magukhoz. A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×