eur:
390.94
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A female doctor refuses a bribe from her patient in medical office
Nyitókép: Rostislav_Sedlacek/Getty Images

Hálapénzt elfogadó főorvosokért mentek a rendelőbe a rendőrök - videó

A hálapénzt adó betegek is gyanúsítottak lettek abban az ügyben, amely során két szabolcsi főorvos került bajba.

Vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt járnak el a szabolcsi rendőrök két helyi főorvos ellen. A nyomozók az orvosokat kórházi rendelőikben számoltatták el.

Erről videót is készítettek:

A rendőrség azt írja: a megalapozott gyanú szerint a 71 éves és a 46 éves orvosok betegeiktől hálapénzt fogadtak el a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el.

Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy

a két orvos rendszeres jövedelemre tett szert.

A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt a térítésmentes állami egészségügyi szolgáltatásért. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

A 46 éves orvost a rendőrség őrizetbe vette, és indítványozták letartóztatását is,míg a 71 éves orvos esetében ez egészségügyi okokból nem volt lehetséges, így ő a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

A rendőrök azt is közölték, hogy "a vesztegetői oldalon állók létszáma bővülni fog, és ezzel arányosan az orvosok által elkövetett vesztegetés elfogadásának rendbelisége is".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×