eur:
390.67
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A female doctor refuses a bribe from her patient in medical office
Nyitókép: Rostislav_Sedlacek/Getty Images

Újabb hálapénzes kórházi orvos bukott le

Őrizetbe vettek egy hálapénzt elfogadó szolnoki orvost a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói hétfőn.

Az orvos ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - írta rendőrség.

A nyomozók 2023. július 17-én az orvost tetten érték az egészségügyi intézményben, majd elfogták és előállították a vármegyei rendőr-főkapitányságra - közölték.

A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el - feltehetően 41 alkalommal- a kórházban nyújtott ellátásért, annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el - tudatták.

A nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá csaknem 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, "üres és készpénzt tartalmazó borítékokat" foglaltak le - írták.

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és a későbbiekben indítványozzák letartóztatását. Az eljárás során a vesztegetői oldalon is további gyanúsítotti kihallgatások várhatók - olvasható. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat a nyomozás során folyamatosan együttműködik a felderítés érdekében - fűzték hozzá.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×