eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Police.hu/YouTube

Letépte a 87 éves nő ékszereit és rohant a zaciba - videó

A bíróság elsőfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélte a többszörösen büntetett 34 éves férfit, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy 34 éves férfival szemben időskorú – ezáltal a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes – személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 26-án nappal a XI. kerületben, a Fehérvári út–Bocskai út kereszteződésénél lévő villamosmegállóban figyelt fel a hazafelé tartó, nehézkesen mozgó, bottal járó 87 éves nőre, akit követni kezdett. A társasházhoz érve, a sértett belépett a lépcsőházba, a vádlott pedig a nyitott bejárati ajtón keresztül utána ment.

Amikor az idős hölgy megfordult, hogy megnézze ki jött be utána a bejárati ajtón, a vádlott rátámadt: egy hirtelen mozdulattal kitépte a sértett nyakában lévő kettő arany nyakláncot.

Ahogy a férfi megrántotta a nyakláncokat, a sértett a földre zuhant,

és beütötte a vállát, amelynek következtében könnyebben sérült. A vádlott ezután a földön fekvő sértettet hátrahagyva elmenekült a helyszínről, majd pár perccel később az eltulajdonított ékszereket bevitte egy közeli zálogházba, amikért csaknem 80 ezer forintot kapott.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, rablás minősített bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért őt, mint erőszakos többszörös visszaesőt 9 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság ügyészi indítványra a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×