eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egy magyar nő és lánya meggyilkolásával gyanúsítanak egy tunéziai férfit Bécsben

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit, aki a nő élettársa és szökésben van - közölte Irina Steirer bécsi rendőrség szóvivő.

A nőre és lányára még csütörtök délután bukkantak rá bécsi otthonukban. A boncolásnál megállapították az idegenkezűséget, jelezve, hogy a nők nyakát érte külső behatás. A Kronen Zeitung című osztrák napilap szerint megfojtották őket. A rendőrség bűncselekményként kezeli az esetet, a nyomozás folyamatban van.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő hét- és kilencéves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket.

A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a hason fekvő holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A helyszínre kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A hatóságok gyanúsítottként kezelik a nő 49 éves tunéziai élettársát, aki a gyilkosság előestéjén a családnál járt. A kisfiúk elmondták, hogy mire felkeltek, a férfi már eltűnt. A rendőrök jártak a férfi lakhelyén, de nem találták otthon. Jelenleg körözik. Irina Steirer megjegyezte, hogy az osztrák médiában korábban megjelent hírekkel ellentétben a tunéziai férfi nem büntetett előéletű. Az indítékról egyelőre semmit sem tudni - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×