eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: police.hu

Letartóztatták a budapesti gyújtogatót

Egy hónapra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat éjszaka több erzsébetvárosi ház előtt felgyújtotta a lomtalanítás miatt az utcára kihelyezett tárgyakat.

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írta: a gyanúsított a tüzeket táplálta, elősegítve továbbterjedésüket. Mivel a közelben gépjárművek és lakóépületek is voltak, a férfi a tettével közvetlen veszélyhelyzetet idézett elő.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A férfi bizonytalan egzisztenciális körülmények között él, hajléktalan életmódot folytat. Erre, a bűncselekmény súlyára, valamint a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel döntött a bíróság a kényszerintézkedésről - írták.

Közölték azt is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű. A gyanú szerinti gyújtogatást felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Több eljárás is folyt ellene, ezek alapján megállapítható, hogy kábítószer-fogyasztó. A bíróság szerint a férfinál fennáll a bűnismétlés veszélye.

A letartóztatásról szóló végzés végleges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×