eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Az új kiskunhalasi börtön az átadás napján, 2019. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Rács mögött a részegen, jogosítvány nélkül halálos balesetet okozó ukrán sofőr

Jakabszállás közelében kezdett előzésbe, karambol lett a vége, a szembe jövő autó egyik utasa meghalt.

Nem jogerősen egy hónapra letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság azt az ukrán férfit, aki vasárnap Jakabszállás közelében ittasan vezetve, előzés közben összeütközött egy szembe jövő autóval, amelynek utasa a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított 31 éves ukrán férfi október 25-én délután Bugacpusztaháza külterületén, az 54-es úton autózva egy járműoszlop előzésébe kezdett. Ittassága miatt nem mérte fel megfelelően a helyzetet, és amikor észlelte a szemből érkező autót, megpróbált visszatérni a menetirány szerint sávba. Járműve azonban megcsúszott, megpördült és keresztbe fordulva az úttesten összeütközött a közben odaérkező autóval.

A baleset során

a vétlen személygépkocsiban hátul, baloldalon ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette,

az autó sofőrje nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket, míg a gyanúsított nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfit halált okozó ittas járművezetés miatt vették őrizetbe.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta; az ukrán férfi nem rendelkezik sem jogosítvánnyal, sem magyarországi lakcímmel, és a bűncselekményt ittas járművezetés miatti büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően szerdán egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. Erről másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×