eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: police.hu

Lecsaptak a rendőrök két férfire, sok volt a rovásukon

Nőket prostitúcióra kényszerítő két férfit fogott el a rendőrség Szegeden és Siófokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Egy 52 éves szegedi férfi több nővel is jó viszonyt alakított ki, majd rávette őket, hogy prostituáltként dolgozzanak, és a bevételükből részesedést kért. A gyanúsított biztosította a vendégek fogadására alkalmas ingatlant, és megszabta, hogy a sértetteknek mennyit kell keresniük egy nap.

A férfi a nők egyikét pszichikai kényszerrel és testi fenyegetéssel teljesen függő helyzetben tartotta. A sértettet 2018 áprilisában osztrák, majd később német bordélyházakba vitte dolgozni, a keresetét pedig részben vagy teljes egészében elvette tőle.

Egy 29 éves siófoki férfi 2017 óta dolgoztatott prostituáltként egy nőt Budapesten, illetve Ausztriában és Németországban is. Őt megöléssel fenyegette, bántalmazta, megfélemlítette. Meghatározta neki, hogy hol mennyi ideig dolgozzon és mekkora bevételt szerezzen a szexuális szolgáltatással. Megszervezte a nő kiutaztatását vagy ő maga vitte ki külföldi bordélyházakba, naponta beszámoltatta, a jövedelmét pedig elvette tőle. Építési vállalkozásán keresztül tisztára mosta az így szerzett pénz egy részét: ingatlanokat épített belőle.

A rendőrség hétfő hajnalban egyszerre csapott le a gyanúsítottakra Szegeden és Siófokon. Több millió forintnyi készpénzt, autókat, aranyékszereket foglaltak le, valamint zár alá vettek három ingatlant, csaknem 200 millió forint értékben.

A rendőrök a szegedi férfit emberkereskedelem és kerítés, a siófokit emberkereskedelem és pénzmosás bűntettével gyanúsítják, őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×