eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Elítélték az unokahúgát megfojtó férfit - durva részletek

Jogerősen 13 év börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 2007-ben megfojtotta, majd elásta unokahúgát, akinek holttestére csak tavaly bukkantak rá - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője.

Vándor Virág közleménye szerint a vádlott 2006 előtt szexuális viszonyt folytatott egy zalai kistelepülésen élő 16 éves unokahúgával, az együttlétekért pénzt és cigarettát adott a lánynak.

A sértett 2007 májusában iskola helyett a nagybátyját kereste fel, hogy pénzt kérjen tőle. Vitatkoztak, majd a férfi zsinórral megfojtotta unokahúgát, a holttestet pedig anyja házának pincéjében elásta.

Amikor a lányt szülei keresni kezdték, a keresésbe a vádlott is bekapcsolódott.

Az eltűnési ügyet 2017-ben ismét megvizsgálta a hatóság, amelynek során a vádlottat poligráfos vizsgálat alá vonták, és a férfi beismerő vallomást tett.

A vádemelés után idén márciusban tartott előkészítő ülésen a férfi bevallotta bűnösségét, de vallomástétele akadozott, az általa elmondottak nem egyeztek meg mindenben a vádiratban foglaltakkal, ezért az ügyet a bíró tárgyalásra utalta.

Pénteken, az ítélet meghozatalakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte az idő múlását és a vádlott beismerő vallomását. Súlyosító volt ugyanakkor büntetett előélete, valamint az, hogy a gyilkosságot hozzátartozója sérelmére követte el.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×