INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 18. szerda
Diána

isis

tek

f. hasszán

terrorizmus

Budapest, 2019. március 24. A Terrorelhárítási Központ (TEK) különleges egysége szállítja a terrorizmus miatt március 22-én őrizetbe vett szír állampolgárt a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2019. március 24-én. A férfi három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja és 2016-ban kivégzésekben vett részt. MTI/Mihádák Zoltán

Rendszeresen provokálja budapesti őreit az Iszlám Állam terroristája

Infostart

A szír férfit egyszemélyes cellában őrzik, ahol 24 órában kamerák figyelik minden mozdulatát - értesült a Blikk.

Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori tagja folyamatosan próbára teszi az őrök tűrőképességét: utasításaiknak rendszeresen ellenszegül. A fegyőrök nem riadnak meg a férfi sokszor provokatív, kötözködő viselkedésétől, az intézmény szabályait vele is ugyanúgy betartatják, mint bármelyik másik rabbal - értesült a lap, amely úgy tudja, hogy a szírt egyszemélyes cellában őrzik, ahol 24 órában kamerák figyelik minden mozdulatát. A többi rabbal gyakorlatilag egyáltalán nem érintkezik, kapcsolata csak az őrökkel van, a legtöbb nehéz pillanatot ételosztáskor okozza.

A férfinak nem először gyűlik meg a baja a szabályok betartásával: korábban a nyírbátori menekültügyi befogadó központban volt, idegenrendészeti őrizetben. A Terrorelhárítási Központ tájékoztatása szerint ott fekete öltözékben járt, mint az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai, nem vett részt a közös imákon, az őrzött állomáson elhelyezettekkel konfliktusba került, össze is verekedett.

Ahogyan azt az Infostart is megírta, férfit tavaly december 30-án a Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrizték. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint három évre kiutasította Magyarországról.

Ezt követően a férfi idegenrendészeti őrizetbe került, közben azonban a nemzetközi nyomozás kiderítette róla, hogy 2016 óta az Iszlám Állam tagja, több kivégzésben vet részt a szíriai Homsz városában.

A Pesti Srácok.hu internetes hírportálnak a férfi ügyvédje elmondta, hogy arra, hogy az emberölésekben a férfi is részt vett, a nyugati, elsősorban belga titkosszolgálati információk mellett egy külföldi védett tanú elmondásából következtetnek, aki azonosította a gyanúsítottat.

A férfit először márciusban, egy hónapra vették őrizetbe, amit a nyomozási bíró áprilisban három hónappal meghosszabbított. A következő tárgyalása júliusban lesz.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018