eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Emberrablás Ausztriában: az Esterházy-alapítványok vezetőjének anyja az áldozat

A Kurier.at információi szerint a 88 éves nő az ápolójával sétált Kismartonban, amikor két fekete limuzin megállt mellettük. A rendőrség szerint egy férfi és két nő szállt ki belőlük, az idős nőt belökték az egyik autóba, majd elhajtottak.

A rendőrség lezárta a környéket, ellenőriznek minden járművet, a Magyarország felé vezető utakat is - írja a Kurier.at. A hír kapcsán a Hvg.hu megjegyzi, hogy Burgenlandban az Esterházy-alapítványok és cégek vagyona a legnagyobb magánvagyonnak számít, de egyelőre nem tudni, hogy mi motiválta az emberrablókat, váltságdíjat még nem kértek.

A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy az egyik nő magas, vékony és szőke hajú volt, illetve sapkát viselt.

A Svájcban született üzletember, Stefan Ottrubay 2000-ben lett a három alapítványra osztott Esterházy-vagyon vezetője, miután nagynénje, az Ottrubay Melindaként született Esterházy Melinda (Esterházy Pál herceg özvegye és örököse) megbízta ezzel. Esterházy Melinda 2014-ben hunyt el.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×