eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

A vádelőkészítési szakba léphet a Teréz körúti robbantás ügye. A gyanúsítottnál ugyanis a második elmeorvosi vizsgálat sem állapított meg büntethetőséget kizáró okot. P. Lászlót visszaszállították a börtönbe.

Befejeződött a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának második elmeorvosi vizsgálata, majd visszaszállították P. Lászlót a Venyige utcai börtönbe az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből (IEMI).

Az igazságügyi orvos szakértők ezúttal sem találtak büntethetőséget kizáró okot,

így az ügy vizsgálata vádelőkészítési szakba léphet – értesült a Magyar Idők. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ismét megpróbálja szóra bírni P. Lászlót, akit a merénylet okairól kérdeznének, ám akár beszél, akár nem, a vádelőkészítési szak már nem kerülhető el a számára.

Iratismertetés, majd vádemelés következhet még az ítélkezési szünet előtt.

Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Az eddigi információk alapján a KNYF előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt fog vádat emelni a 24 éves terhelt ellen, amiért akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

P. László márciusban három napon át tett folyamatos vallomást és beismerte, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán, életveszélyesen megsebesítve egy rendőrnőt, akinek férfi járőrtársa is súlyosan megsérült. Részletesen beszélt arról, hogy hol vásárolta a pokolgépéhez az alkotóelemeket és az egyébként kapunyitáshoz használatos elektronikai alkatrészeket, hol, mi alapján és hogyan állította össze a szerkezetet, amelynek hatását szögekkel is megnövelte.

A maga készítette robbanóanyagot többször is kipróbálta.

Arról is részletesen beszámolt, hogy miként döntött a helyszín mellett, amit többször is felmért, és elárulta: véletlenszerűen esett a választása a két gyalogos rendőrre, akiket nem ismert. Hangsúlyozta, hogy nem az adott rendőrök, hanem a rendőr mint az államnak a képviselője volt a kiszemelt célpont. Elmondása szerint soha nem volt problémája az erőszakszervezetek egyikével sem. Aztán a harmadik napon hirtelen félbehagyta vallomását.

Arról azóta sem beszél, miért követte el a merényletet. Zárkózottá és egyre feszültebbé vált, majd március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a berendezés egy részét. A büntetés-végrehajtás ekkor szállította át az IEMI-be, ismételt elmeorvosi vizsgálatát kérve. Április 20-án onnan vitték az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásra, ahol újabb három hónappal meghosszabbították ellene a kényszerintézkedést.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×