eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Autórobbantási kísérlet egy budapesti áruház parkolójában - fotók

Két napon belül beazonosították és elfogták a nyomozók azt a férfit, aki autójába helyezett benzines palackokat akart robbantani egy áruház parkolójában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszély okozása bűntett kísérletének, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást - fogva tartása mellett - L. Péter 39 éves budapesti lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított április 7-én a délelőtti órákban egy XVII. kerületi áruház parkolójában leparkolt személygépkocsival, melynek utasterébe különféle kannákban és palackokban benzint helyezett el gyújtószerkezettel együtt, amelyet mobiltelefonos távirányítással kívánt felgyújtani, felrobbantani.

A bűncselekmény következtében a gépkocsi belső kárpitozása, ülései kiégtek, azonban állampolgári bejelentést követően a kiérkező tűzoltók a keletkezett tüzet eloltották.

Az eljárás során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével L. Péter megalapozottan gyanúsítható. Elfogására április 9-én egy XI. kerületi billiárd-szalonban került sor.

A nyomozók a férfinél tartott házkutatás során mobiltelefonokat, adattárolókat, éles lőfegyvert, lőszert, valamint különböző - pirotechnikai vagy robbanószer, illetve robbantó szerkezet elkészítésére alkalmas anyagokat, alkatrészeket (gyújtózsinór, műtrágya, nagyobb mennyiségű foszfor, távirányítók), petárdákat foglaltak le.

A kirendelt igazságügyi tűzszerész szakértő megállapította, hogy a gyanúsított cselekménye alkalmas volt robbanás előidézésére. A vélemény alapján amennyiben a tűzoltók a keletkezett tüzet nem oltják el, a tűz nagy valószínűséggel átterjed a szomszédos épületre, illetve a bekövetkező robbanás a gépkocsi 15-20 méteres környezetében tartózkodó személyekben sérüléseket okoz.

A gyanúsított elszámoltatása során beismerő vallomást tett.

L. Péterrel szemben az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a X-XVII. Kerületi Ügyészség részére.

Fotók és további részletek: police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×