eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vádemelés: elköltötte a tévesen kapott álomfizetést

Vádat emeltek egy nagykőrösi karbantartó ellen, akinek a munkáltatója tévedésből csaknem hatmillió forintos havi bért utalt át, amit ő elköltött - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla közölte: a férfi január végén helyezkedett el egy kecskeméti kft.-nél. Az első - nem teljes hónapra járó - munkabérét rosszul számolták ki, és februárban 5,9 millió forintot utaltak át a számlájára.

Miután a cég ügyintézője észlelte a téves kifizetést, február 21-én írásban felszólította a karbantartót az összeg visszafizetésére. Ekkorra azonban a férfi több mint 4 milliót már elköltött a pénzből, csak a maradékot tudta visszaadni. A hirtelen jött és elköltött milliókat azóta vonják a béréből, a Nagykőrösi Járási Ügyészség pedig jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat ellene.

Az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×