eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hamis márkajelzésű ruhákat foglaltak le Nagylaknál

Több mint 8500 hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, az árut lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte, a Nagylak térségében közúti ellenőrzést tartó pénzügyőrök megállítottak egy török teherautót, amely a fuvarokmányok szerint textilárut szállított Törökországból Franciaországba.

A járőrök megbontottak néhány műanyag zsákot, amelyekben különböző világmárkák jelzésével ellátott ruházati termékek voltak, ezért a teljes szállítmányt átvizsgálták. Valamennyi zsák kipakolását követően kiderült, hogy a bejelentett szállítmány között 8525, különböző logóval ellátott márkásnak tűnő ruházati terméket - zokni, póló, pulóver, ing - rejtettek el. Az időközben helyszínre érkezett szakértő előzetes véleménye szerint az elrejtett termékek hamisítványok - tudatta az őrnagy.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 45 millió forint értékű hamis ruhaszállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×