eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rendvédelmi dolgozók is érintettek a nyelvvizsgabotrányban

Rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek is érintettek az egy hónappal ezelőtt kirobbant nyelvvizsgabotrányban - értesült az MTI Hírcentrum szerdán.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője március 28-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy angol és német nyelvvizsga-bizonyítványok "adásvétele" miatt, vesztegetés és befolyással üzérkedés gyanújával egy bűnszervezet tagjai ellen indult nyomozás. Négy embert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, másik négy gyanúsított házi őrizetbe került.

Az M1 szerda esti Híradójában azt mondták: rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek toborozhatták azokat a vizsga előtt állókat, akik vizsga nélkül, pénzért kapták a bizonyítványt. Az ügynek már 34 gyanúsítottja van, közülük 14-en rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai.

A Híradó információi szerint az ügyészség hamarosan megkezdi annak a több mint 150 embernek a gyanúsítotti kihallgatását is, akik pénzt adtak a nyelvvizsga-bizonyítványért.

Kállai Gábor szóvivő a Híradónak elmondta, hogy az ügyészség mostanáig 34 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Közülük tízen a rendőrség, négyen pedig a büntetés-végrehajtás állományában dolgoztak.

Fazekas Márta, az Oktatási Hivatal főosztályvezető-helyettese pedig elmondta: óvintézkedéseket terveznek, megpróbálják a biztonsági intézkedéseket megerősíteni.

Mint elhangzott: a gyanú szerint két Pest megyei és egy budapesti nyelviskolában adták pénzért az angol és német nyelvvizsga-bizonyítványokat. A középfokúért 300, a felsőfokúért 500 ezer forintot kértek. A Híradó értesülései szerint a vesztegetési ügyben érintett vizsgahelyek mindegyike a Rigó utcai nyelvvizsgaközponttal áll szerződésben. A Híradó úgy tudja, az intézmény egyik alkalmazottja is a gyanúsítottak között van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×