eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Hárman követhették el a csepeli gyilkosságokat

Több holttestet hantolt ki a rendőrség Csepel egy elhagyott erdős területén csütörtök este. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügy részleteiről, ám a sajtóban megjelent információk alapján feltehetően sorozatgyilkosság történt, és valószínűsíthető, hogy a bűncselekményeket hárman követték el; egy szerb állampolgárságú férfi és egy magyar házaspár.

A Nemzeti Nyomozó Iroda csak annyit közölt, életellenes bűncselekmény miatt indítottak nyomozást. Egyelőre azt sem tudni, hány holttestet találtak; egyes hírforrások négy, mások hat áldozatról tudnak. Bartha László, az NNI sajtószóvivője is csak azt erősítette meg, hogy több holttestet találtak, pontos számot egyelőre nem kívánt közölni.

Az MTI munkatársa négy áldozat elszállítását látta. A rendőrség a XXI. kerületi erdős területet lezárta; a Népszabadság azt írta, hogy a helyszín a Szabadkikötő úthoz esik közel.

A történtekről a Magyar Nemzet újságírója számolt be a legrészletesebben, éjszaka, az MTI-nek nyilatkozva. A lap munkatársának sikerült megszólaltatnia egy fiatalembert, aki csodával határos módon szökött meg a bűnözőktől, miután kiásta magát a gödörből, ahová nyakig betemették. Ez az erdélyi fiatalember vezette nyomra a rendőröket, miután elmenekült a helyszínről.

Elmondása szerint a múlt héten, miután megkapta fizetését, egy ismerőse - egy szerb állampolgárságú férfi - kicsalta őt a csepeli kiserdőbe sörözni a barátaihoz, egy hajléktalan házaspárhoz. A fiatalembernek azért nem volt gyanús a meghívás, mert a férfi korábban többször kért tőle pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, ezért nem tartott tőle.

Az erdőben sörözés közben azonban a fiatalembert hátulról lefogták, és fojtogatni kezdték, egy időre még az eszméletét is elvesztette. Elvették bankkártyáját, és arra kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, ekkor - hogy ne tudjon megszökni, amíg visszatérnek a bankautomatától - guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel betemették az előre elkészített verembe.

Azért nem ölték meg azonnal, mert nem voltak biztosak abban, hogy jó PIN-számot adott meg. Az áldozatnak valahogy mégis sikerült magát kiásnia, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie. Menekülés közben többekkel is találkozott, akiktől a mobiltelefonjukat kérte a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől. A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget.

A rendőröknek 24 órán belül sikerült elfogniuk az elkövetőket. Azért nem adtak korábban hírt az esetről, mert a szerb férfi csak most tett beismerő vallomást, amelyből kiderült az is, hogy már több áldozatot öltek meg hasonló módszerrel.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a helyszíni szemle pénteken folytatódik, mivel nem biztos, hogy az összes áldozatot megtalálták. A lap az elsődleges szakvéleményre hivatkozva azt írta, hogy a kiásott áldozatok egy hónapon belül halhattak meg.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×