eur:
385.97
usd:
355.4
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Elvonultak a rendőrök a bankrablás helyszínéről

Már nem tartja a rendőrség lezárva azt a kispesti panelépületet, ahová egy bejelentés szerint a délutáni bankrablás egyik tettese menekült. A területre a lakók sem mehetnek be, számukra megnyitottak egy általános iskolát. A lelőtt rabló fegyvere valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély volt. Az MTI értesülése szerint a rendőrök péntek éjszaka elvonultak a tömbháztól.

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az esti órákban a helyszín közelében, újságíróknak azt mondta, hogy a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik rabló. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.

A főkapitány azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Volt olyan szemtanú, aki szerint az egyik vélt tettes egy panelházba szaladt be, ezért a kérdéses épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.

A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt. A holttest a Szigligeti utcában, letakarva fekszik egy autó mellett. Mellette lévő fegyvere valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély.

A rabló másik társát elfogták a rendőrök. Az MTI úgy tudja, hogy őt a XIX. kerületi kapitányságon állították elő.

Az Index úgy tudja: a főváros XIX. kerületében fél 4 körül ment be három fegyveres egy bankba, megfenyegették az alkalmazottakat, majd 12,5 millió forinttal távoztak. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány a helyszínen elmondta: a kiérkező járőrök szerint a rablók ketten voltak, és elmenekültek előlük, majd nem messze a banktól gépfegyverrel azonnal tüzet nyitottak az erősítésként kivezényelt rendőrökre.

Hozzátette: a tűzpárbajban az egyik rablót lelőtték, társát később elfogták, akinek a kihallgatása jelenleg is tart. Egy bejelentés szerint volt egy harmadik fegyveres is, aki bemenekült egy panelépületbe. Ezt a rendőrök körbevették; átvizsgálása jelenleg is zajlik. Állítólag túsztárgyaló is van a kommandósokkal.

Az InfoRádió úgy tudja: a rendőrség szombat délelőtt számol be részletesen a bankrablás körülményeiről.

Az Index olvasóinak a helyszínen készített fotóit itt nézhetik meg.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×