INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Korábban két orvos is vizsgálta az ácsi családirtót

InfoRádió / MTI
Két orvos is megvizsgálta előző szombaton azt férfit, aki csütörtökön halálra késelte élettársát és annak két gyerekét Ácson - mondta el Kollár Zoltán, a Vaszary Kolos kórház főigazgatója.

A férfit szombaton, éjfél előtt mentővel vitette be az esztergomi kórházba egy hozzátartozója, mert öngyilkosságot kísérelt meg, a gyanú szerint maradék gyógyszereket vett be - ismertette a főigazgató.

A beteg végigaludta az éjszakát, és reggelre teljesen "feltisztult az elméje". Két gyakorlott orvos is megvizsgálta, állapotát nem találták ön- és közveszélyesnek, ezért nem merült fel a kényszergyógykezelés vagy a kórházban tartás lehetősége. A férfi maga is elutasította a további orvosi segítséget, és hozzátartozója kíséretében másnap reggel eltávozott - tette hozzá.

Kollár Zoltán közölte: a kórház helyesen járt el az ügyben, mert az ön- és közveszélyesség adott pillanatban nem volt megállapítható, arra pedig nincs módszer, hogy a több nappal később bekövetkező eseményeket előre lássák. A férfi előzőleg nem állt kezelés alatt, és korábban egyszer sem volt a kórház betege.

A főigazgató elmondta, hogy az eset tisztázása érdekében kérte az illetékes tiszti főorvos vizsgálatát.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


A címlapról ajánljuk