eur:
395.4
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Korábban két orvos is vizsgálta az ácsi családirtót

Két orvos is megvizsgálta előző szombaton azt férfit, aki csütörtökön halálra késelte élettársát és annak két gyerekét Ácson - mondta el Kollár Zoltán, a Vaszary Kolos kórház főigazgatója.

A férfit szombaton, éjfél előtt mentővel vitette be az esztergomi kórházba egy hozzátartozója, mert öngyilkosságot kísérelt meg, a gyanú szerint maradék gyógyszereket vett be - ismertette a főigazgató.

A beteg végigaludta az éjszakát, és reggelre teljesen "feltisztult az elméje". Két gyakorlott orvos is megvizsgálta, állapotát nem találták ön- és közveszélyesnek, ezért nem merült fel a kényszergyógykezelés vagy a kórházban tartás lehetősége. A férfi maga is elutasította a további orvosi segítséget, és hozzátartozója kíséretében másnap reggel eltávozott - tette hozzá.

Kollár Zoltán közölte: a kórház helyesen járt el az ügyben, mert az ön- és közveszélyesség adott pillanatban nem volt megállapítható, arra pedig nincs módszer, hogy a több nappal később bekövetkező eseményeket előre lássák. A férfi előzőleg nem állt kezelés alatt, és korábban egyszer sem volt a kórház betege.

A főigazgató elmondta, hogy az eset tisztázása érdekében kérte az illetékes tiszti főorvos vizsgálatát.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×