INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kábítószercsempészt fogtak a határőrök

InfoRádió / MTI
Kábítószert próbált Szerbiából Magyarországra csempészni egy férfi, akit pénteken fogtak el a határőrök Hercegszántónál - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség tett feljelentést V. L. 34 éves sükösdi férfi ellen, aki pénteken kora hajnalban autójával a település határában található közúti határátkelőhelyen érkezett az országba - ismertette Rákosi Mihály.

Az autóban a sofőrön kívül egy 55 éves és egy 30 éves holland állampolgár tartózkodott - tette hozzá az ügyeletes. A kirendeltség munkatársai a helyszínen szigorított vámvizsgálat keretében, kábítószer-kereső kutyával ellenőrizték a járművet.

Ennek során a gépkocsi bal oldali első ajtajának rekeszében a kutya jelzése alapján összegöngyölt alufóliában kábítószergyanús szárított növényi származék került elő, mintegy 2-3 gramm mennyiségben - fogalmazott az ügyeletes sajtószóvivő, aki hozzátette: az anyag az elsődleges gyorsteszt alapján marihuána-származéknak bizonyult.

Az autó vezetője ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt a Baja Rendőrkapitányságon indult eljárás.

A címlapról ajánljuk