eur:
387.87
usd:
358.24
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Pixabay

Érdekes ítélet a vétlenül gyilkoló vadász ügyében

Jogerősen egy év felfüggesztett fogházra és 600 ezres pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki még 2020-ban egy vétlen lövéssel megölt egy tőle két kilométerre, a kertjében álldogáló férfit.

A bíróság még februárban egy év fogházbüntetésre, valamint hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a vadászt, aki három évvel ezelőtt egy vadászat alkalmával, vétlen lövés következtében kioltotta egy ember életét. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette.

Másodfokon annyiban módosították az ítéletet, hogy "a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól" - áll a bírósági közleményben.

Az ítélet tényállása szerint a férfi egy őzbakot próbált meg elejteni, de nem járt sikerrel. Ezt követően a mintegy 6000 méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosította, de szabálytalanul. Lényegében a levegőbe lőtt.

A golyó a két kilométerre levő újfehértói ház udvarára csapódott be, ahol eltalált egy ott álldogáló ember, aki meghalt. A szakértők megállapították, hogy a golyó amúgy lelassult és stabilitását vesztette, de így is halálosnak bizonyult.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×