eur:
393.2
usd:
363.33
bux:
65862.74
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: pixabay

Fiatal fiúkat csábíthatott el az edző, vádat emelhetnek ellene

Vádat emelhetnek az ellen a harcművészetet oktató férfi ellen, aki az edzésre járó fiatal fiúkkal létesített szexuális kapcsolatot.

Kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a budapesti rendőrök egy edző ellen. A rendőrség azt írja, hogy a férfi egyik áldozata, az akkor 15 éves fiú 2015-től 2018. novemberig kisebb-nagyobb megszakításokkal hetente két alkalommal sport és gyógyítási céllal járt az akkor 43 éves, harcművészeti iskolát vezető férfihoz.

A felnőtt a masszázsok során a sértett bizalmába férkőzött, és szexuális cselekményt végzett vele. A gyermek szülei erről nem tudtak.

A nyomozók megállapították, hogy F. Márton 2016-ban egy akkor 16 éves fiúval is párkapcsolatot létesített,

összeköltöztek, és két évig együtt éltek.

Hasonló ügyről számoltunk be a napokban, az az eset Békésben történt. Ott egy gyulai karateedző pornográf tartalmú felvételeket készített a fiatalokról.

A férfi az 1980-as évek végétől karateedzőként tevékenykedett Gyulán, az edzéseket 2010 szeptemberétől a saját lakóházában kialakított edzőteremben tartotta.

A vádlott 1990-től a letartóztatásáig több gyermekkorú és fiatalkorú fiú tanítványával fajtalankodott és közösült; az edzések során meztelenül fotózta, videózta őket szeméremsértő módon, nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából. Ehhez edzői tekintélyét, a tanítvány és az edző közötti bizalmi és függelmi viszonyt használta fel, a tanítványok fejlődésének nyomon követésére hivatkozott. Volt, akit érzelmileg manipulált. Esetenként szeszes itallal elkábított állapotba hozta a kiskorúakat.

A vármegyei főügyészség indítványozta, hogy a férfi az ítélethirdetésig maradjon letartóztatásban, a bíróság végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje őt, és tiltsa el a közügyek és minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végezné.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Kitart a részvénypiaci rali vagy jön a pofára esés? Így látják a magyar profik

Kitart a részvénypiaci rali vagy jön a pofára esés? Így látják a magyar profik

Nincs egyetértés a hazai profi befektetők között annak kapcsán, mennyire vannak túlhúzva a részvénypiacok, de azért az óvatosabb hangok szerint egyre nő a negatív meglepetések esélye. Mindeközben a portfóliómenedzserek szerint a kötvénypiacok a kijózanodás pillanatát élik. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a befektetők egy tökéletesen időzített, hibátlanul végrehajtott monetáris politikát várnak a fejlett piacokon, és ebből nagy pofára esés lehet – derül ki a februári portfólió-ajánlókból. A magyar portfóliómenedzserek most inkább a kötvényeket súlyozzák felül, a részvényekkel már óvatosabbak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×