eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Facebook/marketplace/ szárhegyi díszlet/Boarderland
Nyitókép: Facebook/marketplace/ szárhegyi díszlet/Boarderland

Egy elátkozott hollywoodi produkció díszletét árulják Magyarországon

A Seuso-kincs megtalálásának helyszíne eddig finoman szólva nem hozott szerencsét az amerikai filmes produkciónak.

A híres Seuso-kincs megtalálásának feltételezett helyszínén a Székesfehérvár melletti Kőszárhegyen kezdtek el forgatni egy hollywoodi sztárprodukciót még 2021-ben, amit azonban a mai napig nem sikerült befejezni. A Borderlands (Határvidék) című film budapesti stúdióban történt munkálatait 2021 júniusában fejezték be.

A főszereplők közül a leghíresebb Cate Blanchett kétszeres Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas színésznő Lilith szerepében, de hasonlóan ismert és népszerű, magyar származása miatt külön is megemlítendő híres színész, Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis is. A filmet azonban idén újraforgatták miután a film első változata megbukott a belső tesztvetítésen. Legutoljára a film gyártója, a Lions Gate Entertainment a Borderlands Twitter-fiókján 2024. augusztus 9-re prognosztizálta a film bemutatóját.

Mivel a forgatás véget ért, így felszabadult számos díszlet, amelyek meg is jelentek a Facebookon székesfehérvári hirdetési csoportokban.

A feol.hu egyik élelemes olvasója szúrta ki az egyik „közösségi piactéren”, hogy eladásra kínálják a Székesfehérvárhoz közeli Szár-hegyen is forgatott amerikai sci-fi akcióvígjáték, a Borderlands (Határvidék) egyik jellegzetes építményét, díszletét.

A Szár-hegy tetején állt az a buckaház, amelyet most az eredeti másfél millió forintos ár helyett némi engedménnyel, egymillió 180 ezer forintért akarja eladni. A 2021 áprilisában a film forgatásához készült különleges vasépítményre még nem tudni, hogy ki és milyen célból csap le, de úgy tűnik, nem kerül a híres filmek kelléktárát őrző egyetlen filmmúzeumba sem.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×