eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Euróban utaltak neki, nem akarta visszaadni a 367-szeres pénzt

Járandósága értékének mintegy 367-szeresét kapta meg tévedésből volt munkaadójától egy férfi tavaly tavasszal, de mivel nem volt hajlandó azt visszautalni, vádat emeltek ellene - tájékoztatott a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Azt írták, hogy a negyvenes éveiben járó vádlott egy kaposvári cégnél dolgozott, munkaviszonya a próbaidő alatt megszűnt. A férfi a neki időarányosan járó 92 549 forint bér kifizetéséhez egy osztrák bankszámlát adott meg, amelyre a munkáltató tévedésből nem forintban, hanem euróban utalta át az összeget.

A cégnél rövid időn belül kiderült a hiba, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű euró visszautalása érdekében, ő azonban azt állította, hogy nem fér hozzá a bankszámlájához.

A főügyészség közlése szerint ez nem volt igaz, a vádlott egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számláról, majd

6 millió forintnak megfelelő eurót utalt egy másik bankszámlára.

A Kaposvári Járási Ügyészségnek az osztrák hatóságokkal folytatott jogsegély útján sikerült befagyasztatnia a számlát, és intézkedtek, hogy a kaposvári cég visszakapja a rajta található mintegy 28 millió forint értékű eurót - írták.

Az ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, azt indítványozva a bíróságnak, hogy ítélje pénzbüntetésre, egyúttal kötelezze a kár megtérítésére.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×