INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

árverés

ferenc pápa

new york

Elárverezik a pápai Fiatot

InfoRádió / MTI

Árverésre bocsátották az egyik Fiatot, amelyet Ferenc pápa használt New Yorkban szeptemberi látogatásakor, és - helyi idő szerint - szerda délutánig már 135 ezer dollárt (37,5 millió forint) kínáltak érte az online liciten.

A kis fekete Fiat 500L egyike volt annak a két egyforma autónak, amelyet a katolikus egyházfő rendelkezésére bocsátottak első New York-i látogatása idejére. A pápa akkor használta ezt az autót a pápamobil helyett, amikor "nem hivatalos" programokon - például városnézésen - vett részt.

A csaknem vadonatúj gépkocsi eladásából származó bevételből a helyi katolikus iskolákat és jótékonysági szervezeteket támogatják - közölte Joseph Zwilling, a New York-i érsekség szóvivője.

A szóvivő azt mondta, remélik, hogy az áruba bocsátott autót az eladás után is a katolikus egyházfő által támogatott célok érdekében használják fel.

Azon még gondolkodnak, hogy mi legyen a pápa rendelkezésére bocsátott másik Fiattal.

A Charitybuzz online aukciósház, amely március 17. óta árulja a pápai Fiatot, más hasonló árverések nyomán 82 ezer dollárra becsülte az autó "piaci" értékét. Bolti alapára 24 700 dollár.

Azt a Fiatot - az egyiket a kettő közül -, amelyet Ferenc pápa Philadelphiában használt szeptemberben, 82 ezer dollárért adták el január végén egy gálaesten.

Amerikai látogatását az egyházfő Washingtonban kezdte, ahol ugyancsak két Fiat 500L-t használhatott.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018