eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elárverezik a pápai Fiatot

Árverésre bocsátották az egyik Fiatot, amelyet Ferenc pápa használt New Yorkban szeptemberi látogatásakor, és - helyi idő szerint - szerda délutánig már 135 ezer dollárt (37,5 millió forint) kínáltak érte az online liciten.

A kis fekete Fiat 500L egyike volt annak a két egyforma autónak, amelyet a katolikus egyházfő rendelkezésére bocsátottak első New York-i látogatása idejére. A pápa akkor használta ezt az autót a pápamobil helyett, amikor "nem hivatalos" programokon - például városnézésen - vett részt.

A csaknem vadonatúj gépkocsi eladásából származó bevételből a helyi katolikus iskolákat és jótékonysági szervezeteket támogatják - közölte Joseph Zwilling, a New York-i érsekség szóvivője.

A szóvivő azt mondta, remélik, hogy az áruba bocsátott autót az eladás után is a katolikus egyházfő által támogatott célok érdekében használják fel.

Azon még gondolkodnak, hogy mi legyen a pápa rendelkezésére bocsátott másik Fiattal.

A Charitybuzz online aukciósház, amely március 17. óta árulja a pápai Fiatot, más hasonló árverések nyomán 82 ezer dollárra becsülte az autó "piaci" értékét. Bolti alapára 24 700 dollár.

Azt a Fiatot - az egyiket a kettő közül -, amelyet Ferenc pápa Philadelphiában használt szeptemberben, 82 ezer dollárért adták el január végén egy gálaesten.

Amerikai látogatását az egyházfő Washingtonban kezdte, ahol ugyancsak két Fiat 500L-t használhatott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×