eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Dinoszauruszcsontvázat árvereznek el Angliában

Az egyik legismertebb dinoszauruszfaj, az Allosaurus egy fiatal példányának csaknem teljes épségben fennmaradt csontvázát bocsátják árverésre Angliában.

A Summers Place aukciósház 300-500 ezer font (130-216 millió forint) közötti árat remél a 2,85 méter hosszú, ijesztő állkapcsú, 155 millió éves csontvázért a november 25-i billingshursti árverésen.

A theropodák csoportjába tartozó Allosaurus a valaha élt egyik legnagyobb ragadozó volt, felnőtt példányai nyolcméteresre nőttek, nála nagyobb csak a 80 millió évvel későbbi Tyrannosaurus rex volt.

A megkövült csontokat az Egyesült Államokban, egy wyomingi kőbányában fedezte fel 2009-ben Raimund Albersdörfer ismert "dinóvadász".

Az aukciósház szerint a lelet nemcsak a múzeumokat érdekelheti, hanem a tehetősebb magánszemélyeket is, akiknek "jól mutatna a nappalijában".

Ugyanez az aukciósház két éve a Dán Természettudományi Múzeumnak adott el 400 ezer fontért (173 millió forintért) egy hosszúnyakú Diplodocus longust.

A T-rexszel együtt az Allosaurus testesíti meg a nagy, húsevő dinoszauruszok lényegét a nyugati populáris kultúrában - hangsúlyozta az eladást bejelentő közleményében a Summers Place Auctions.

A BBC szerint Angliában első ízben kerül árverésre egy ragadozó dinoszaurusz csontváza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×